Rok 2018 je fuč


Nezařazené / Pondělí, 31 prosince, 2018

Ten rok zase neuvěřitelně rychle utekl a já tady sedím a přemýšlím, co vše se za těch 365 dní stalo. Loni jsem v tuto dobu seděl a přemýšlel, jak bude blog fungovat v roce 2018 a vůbec jsem netušil, kolik vás si jej přečte. Jsem za to moc rád, velice si toho vážím a budu se snažit vše vylepšovat dál.

Tímto bych vám všem chtěl poděkovat za vaši přízeň a chtěl bych vám popřát do nového roku 2019 jen to nejlepší. Hlavně zdraví, zdraví, zdraví zdraví, štěstí, lásku, spokojenost, nesmím zapomenout peníze, ty se vždy hodí a ať se vám splní všechna přání.

Než se pokusím ten tok 2018 zrekapitulovat, budu možná více osobní, ale musím se přiznat, že mě se jedno přání na rok 2018 splnilo. Po čase, kdy jsem bydlel sám (Milouš se mnou samozřejmě bydlel celou dobu), se letos vše krásně naplnilo, jelikož se Zuzkou již bydlíme společně a to jsem si loni touto dobou nesmírně moc přál. Vše je tak dokonalé, až si člověk říká, kdy že se z toho snu probudí.

Tak a teď vás budu chvíli nudit rekapitulací a na konci vám třebas povím nějaké další bulvární zprávičky.

Jako správný bloger, tak i já sleduji statistiky návštěvnosti a letos jsem z nich měl takovou radost. A jelikož blog v této podobně existuje již déle než dva roky, tak už mohu letos začít i srovnávat. Pokud by jste chtěli i vy porovnávat, tak loňská rekapitulace je zde. Některé věci se nemění a jiné naopak ano a proto je vše co děláme a žijeme tak krásné.

Nejčtenější recepty v roce 2018

  1. Rizoto jako ze školní jídelny – já už se nedivím a bylo to jasné již od začátku roku, že tento recept si udrží prim i letos. Jak by řekl klasik (citace z Pelíšků), „a přitom taková blbost“. Ale jsem za to rád, my ho máme rádi také a úplně nejvíce děti.
  2. Domácí rohlíky (recept Martina Kubíka) – tady se opět opakuje rok 2017 a já musím jen souhlasit. Martin vyladil recept, který je absolutně nejlepší.
  3. Bramboračka podle Roman Vaňka – co říct? Dokonalá bramboračka, jako vše co jsem od Romana kdy vyzkoušel. Roman Vaněk to je osobnost a skvělý kuchař a bavič a já nevím co ještě. Jeho kuchařky sbírám, podle jeho kuchařek vařím. Cokoliv s nálepkou Romana velice táhne a jak jsem jej poznal, tak je správně, jelikož on i jeho paní jsou skvělí lidé. O to více jsem rád, že v roce 2019 opět zamířím do Prakulu na kuchařský kurz. Již se nemůžu dočkat.
  4. Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí – jeden z mých okoukaných receptů z restauraci a moc dobrý, musím podotknout, jako chuťově. Není to výkvět gastronomie, ale své fanoušky si evidentně našel, jelikož poskočil oproti roku 2017 o pěkný kus nahoru.
  5. Chilli omáčka – atomová bomba, tak z toho mám radost. Začalo to jako pokus a tuto omáčku již dělám 2 roky a letos jí máme se Zuzkou plnu skříň. Chilli se stalo součástí našeho života a jak tak na to koukám, tak u mnohých z vás také.
  6. Gnocchi se smetanovou omáčkou aneb falešné carbonara – já to tušil, když jsem to psal, v naší kotlině tohle prostě máme rádi a i kdyby nás Italové tisíckrát za tohle kamenovali, my se té smetany nevzdáme. A není to špatně, když to budeme správně nazývat.
  7. Delikátní škvarková pomazánka to je také hit, který se drží v top10 již druhým rokem a není to žádní překvapení. Jednoduchá kombinace škvarky a sádlo a kolik to udělá radosti. Připravuji i škvarkovku s chilli, kterou jsem ochutnal a tak se máte na co těšit.
  8. Škvarkové placky podle Romana Vaňka – dlouho jsem hledal recept na ty nejlepší škvarkové placky. Zatím jsem jej nenašel,  když tento se jim již dost blíží. Romanovy věci prostě fungují a tak mě nepřekvapuje, že se tento recept vyšvihl takto vysoko. Navíc my, Češi (Češi i Moraváci) milujeme naše tradiční jídla.
  9. Dušené bíle zelí podle mé babičky (zahuštěné bramborem) – z tohoto receptu na naše slezské zelí mám velikou radost. Je to něco trošku jiného než mnoho lidí dělá a při tom to tak skvěle funguje a i když jsem tento recept zveřejnil později v průběhu roku 2018, tak se hned vyšvihl do top10. Babička by měla radost, že vás to baví a mě to díky tomu baví dvojnásob.
  10. Květáková polévka a opět ten Vaněk – je třeba něco dodávat? Opět Roman Vaněk a jeho dokonale vyladěné recepty. Já a evidentně i vy jeho umění milujeme.

Vývoj

Tak teď si pojďme trošku porovnat roky 2017 a 2018 jelikož rozdíl je veliký a skok, který se udál je pro mě tak moc potěšující. V roce 2017 měl můj blog 2925 návštěv a v roce 2018 již 17209. To je obrovský skok a já za to moc děkuji. Bude velice náročné takové číslo udržet a pro mě téměř nepředstavitelné to číslo překonat. Je vidět, že již Google můj blog zaregistroval a tak v letošním roce přichází mnoho čtenářů právě skrze vyhledávání na Google či Seznamu.

Konkurence je a bude veliká, ale já to nemám jako soutěž, neživím se tím, s nikým nespolupracuji a nikomu nedělám placenou reklamu. Vše je to o mých zkušenostech a tak i produkty různých firem popisuji, pokud s nimi mám pozitivní zkušenost. A věřte, nic z toho nemám a nic za to nechci a neočekávám. Veliké procento čtenářů jsou zde na blogu noví, někteří se otočí a pokračují dál, jiný zde zůstanou a pak se vracejí. A já jsem rád za všechny a pro všechny své příspěvky píši. Takže ještě jednou, moc vám děkuji za vaši přízeň.

A chcete tedy ještě bulvární vložku? No jasně, kdo by nechtěl. Tak tedy ještě drobek z mého soukromí.

Trocha soukromí

Letos se událo spousta věcí. Moje společné bydlení, přestavba bytu, nové auto, které mi na převozkách někdo hned první den na parkovišti objel klíčem. Letos jsme byli se Zuzkou na společně dovolené jen ve dvou v Řecku. Vy kdo mě znáte osobně nebo sledujete Instagram, tak víte, že se povedlo po několika letech v sedle motorky, která je další mou vášní, si hezky ustlat na silnici. Bohužel se Zuzkou za zády, což mě mrzí nejvíce. Naštěstí si odřela na narazila jen koleno, ale i tak, chápete.

Trocha odřenin, zlomená klička, ještě že se nestalo nic vážného
Trocha odřenin, zlomená klička, ještě že se nestalo nic vážného

Jenže normálně jezdím na silném stroji, jezdím svižně, na okruhu i rychle a já si čapl v Řecku na skútru. To je ostuda a myslím, že to mé kamarády z motorek pobavilo. Takže teď mám maloobjemové motorky zakázané a směle si mohu koupit svůj první supersportovní litr, po kterém pokukuji již pár let. Vše dopadlo poměrně dobře. Tuto zimu si bohužel nezalyžuji, ale motorkářskou sezónu stíhám a vařit mohu také.

Tak přátelé a kamarádi, krásný nový rok 2019 vám všem přeji.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *