Bramborové kaše a pyré

Bramborové kaše a pyré jsou mé nejoblíbenější přílohy. Já je můžu jíst naprosto ke všemu, jsou prostě boží. A pokud chcete vyzkoušet ty mé, tak směle sem.

Slider

Moje naprosto nejoblíbenější přílohy vůbec. Pro mnoho lidí jednoduchá příloha, kterou zvládne každý, nicméně i zde platí nějaká pravidla. Bramborové kaše a pyré však vyžadují dodržení jistých postupů, aby byla kaše vynikající.

Máslo

Rozhodně nesmíte šetřit máslem, jelikož máslo dělá velkou část chutí dobré bramborové kaše. Není nic zvláštního, kdy do bramborové kaše zahučí celá kostka másla. Schválně si někdy najděte, jak dělají bramborovou kaši profíci v luxusních restauracích. Bramborová kaše bez másla není dobrá, je sypká, drhne na jazyku a chuť je nijaká. Rozhodně na másle nikdy nešetřit.

Mléko & smetana

Velkou roli hraje také mléko, či smetana. Zde již se můžete rozvášnit. Můžete zvolit plnotučné mléko, kvalitní smetanu, zakysanou smetanu a mnoho dalších, včetně různých kombinací.

Konzistence

Kaši musíte důkladně vyšlehat. Vyšlehat můžete ručně, ale také pomocí ručního šlehače. V žádném případě nesmíte použít tyčový mixer, jelikož ten má příliš velké otáčky a tak by rozbil buňky v uvařených bramborách a ty by uvolnily samotný škrob. Výsledkem by byla tekutá kaše, která se podobá lepidlu a ne jen, že konzistence je nepoužitelná, ale ani chuť není nic moc.

Detaily navíc

To jak si kaši ozvláštníte závisí hlavně na vás, jelikož do ní můžete přidávat koření, bylinky, cibuli, česnek, zeleninu prostě hromadu různých kombinací. Stojí to vážně za to.

Seznam receptů na bramborovou kaši a pyré

Základní bramborová kaše, která se hodí téměř ke všemu. Jemná a neutrální chuť ji činí naprosto univerzální.

Slider

Náš rodinný recept, který jsme si ladili řadu let a dnes patří mezi naše nejoblíbenější varianty bramborové kaše.

Slider

Výborná, jemná, nadýchaná bramborová kaše s majoránkou, která se hodí snad naprosto je všemu. A z čerstvé majoránky je naprosto luxusní.

Slider