Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí 


Hlavní jídlo, Italská, Jen tak recepty, Těstoviny / Pátek, 17 března, 2017

Tohle je jídlo, které jsem jednou jedl v pizzerii a ačkoliv to není italské jídlo, tak mi zachutnalo a začal jsem jej vařit doma. Není to žádný kulinářský skvost, ale je to příjemné rychlé jídlo,  které potěší. Je neuvěřitelně jednoduché, což jistě mnozí přivítají.

Množství,  které budu v receptu uvádět vystačí na 3-4 porce, podle toho, jací jste jedlíci. Mám kamarády, kterým by to stačilo jen na 1,5 porce :-).

Ingredience:

  • těstoviny  (já zde zvolil penne) 3-4 hrsti
  • 1 větší kuřecí prsa
  • 1 stroužek česneku
  • 100g sterilované kukuřice
  • 1 velká smetana (30ti procentní a více,  je toho 375g)
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 2 vrchovaté lžíce kari koření 

Psal jsem, že recept to je opravdu rychlý a proto musíme udržet postup, díky kterému nám na sebe vše pěkně naváže. Takže prvním krokem je, že dám vařit osolenou vodu. Jakmile voda zavaří, dám do ní těstoviny a nechám vařit. Pak už se vrhnu na vaření omáčky. Do hluboké pánve dám olivový olej a nechám rozpálit. Během toho si nakrájím kuřecí maso na kostičky a česnek, že kterého vytáhnu středy na plátky. Kuřecí maso vhodím do pánve a nechám opéct, během čehož jej osolím a opepřím. Po té vhodím kukuřici a česnek a ještě chvíli restuji. Jakmile mám vše hezky opečené, tak posypu kari kořením a nechám opravdu jen krátce opéct, aby se nezačalo připalovat, tento krok rozvine chuť a vůni koření. Nyní již jen zaliji smetanou, pořádně promíchám a vařím za stálého míchání, než se omáčka nezačne hezky sama zahušťovat. Postupně dochutím solí, pokud je to potřeba. V tuto chvíli jsou již těstoviny uvařené, tak je scedím a vhodím do omáčky. Neustále promíchávám, dokud nejsem spokojený s celkovou konzistencí. Pokud budete mít pocit, že je omáčka příliš hustá, je možné použít vodu z těstovin, ale zde si dejte velký pozor na to, že ta voda je docela dost slaná, tak ať si jídlo nepřesolíte. Pak již jen naložím na talíř, trošku ozdobím kukuřicí a tento kari zázrak je hotový. Snad vám to zachutná stejně jako mě. Dobrou chuť.

Poznámka: Zkoušel jsem udělat i vatiantu kukuřice plus hrášek a funguje báječně. Tudíž doporučuji i tuto malou obměnu. Také můžete použít více česneku, který můžete také propasírovat. Opět to chuť usadí malinko jinde.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

2 Replies to “Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí ”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *