Pivo Diana 11° Zbraslavice


Nápoje, Piva / Úterý, 1 ledna, 2019

Druhé pivo z našeho skvělého adventního kalendáře jsme otevřeli jak jinak než 2. prosince. Po první IPAě přišel na řadu první ležák. Takže nyní jsme otevřeli láhev a vychutnali si pivo Diana.

Diana 11° z pivovaru Zbraslavice
Diana 11° z pivovaru Zbraslavice

Polotmavý ležák Diana 11° je spodně kvašený, má jemnou chuť karamelu, kterou znáte z tmavých ležáků. Je to takový mezikrok mezi klasickým světlým ležákem a tmavým ležákem. Barva je mírně tmavší než u světlého piva. Hořkost není tak výrazná jako u světlých piv a zároveň není tak sladké jako u piv tmavých. Chuť je vyvážená a má příjemný dojezd. Pro mě má toto pivo obrovskou výhodu oproti těm tmavým a to tu, že se dá pít klidně celý večer. Chuť je totiž jemnější a nepřesytí vás hned po prvním půllitru. Toto pivo je pro mě takový ležákový lepší průměr, který rozhodně neurazí, ale na druhou stranu nemáte pocit nějaké zásadní vyjímečnosti. Toto pivo pivovar Zbraslavice nenabízí ve své běžné nabídce a spíše se jedná o takový sezónní speciál. Pivo Diana má 4,3% alkoholu, takže na ležák je to naprostá klasika.

Zámecký pivovar Zbraslavice se nachází v obci Zbraslavice mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou. Ve své standardní nabídce se soustředí na spodně kvašená piva, tedy ty, pro Čechy nejbližší.

Pivovar Zbraslavice s.r.o. | Pivovar

Pivovar Zbraslavice s.r.o. | Pivovar

Zámecký pivovar Zbraslavice navazuje na tradici pivovarnictví ve Zbraslavicích, jehož kořeny se datují až do 16. stol.

Zdroj: www.pivovarzbraslavice.cz/?age-verified=72edf27a7e

Rád na toto pivo zavzpomínám a pokud budu mít někdy cestu kolem a nebudu řídit, s chutí ochutnám jejich klasickou nabídku.

Pivo Jinak

Díky skvělému projektu Pivo Jinak jsme mohli ochutnat toto skvělé pivo a můžeme si vychutnávat jejich bezva produkt pivní adventní kalendář.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *