Formička na včelí úlky DELÍCIA


Nástroje a vybavení kuchyně / Čtvrtek, 20 prosince, 2018

Vánoce již klepou na dveře a i my jsme se doma rozhodli stvořit nějaké to cukroví. Recepty na ty naše vám sem rozhodně dám, ale jako první jsme museli udělat včelí úly, či úlky, či vosí hnízda, prostě jak tomu kdo říkáte. Když jsem na Instagram dal fotku našich včelínů, začali se mi ozývat přátelé, abych jim poslal svůj recept. No to není problém a pak nastala diskuze, jaké používám formy, jak úly vyklepávám a že s tím mají vlastně mnozí problém. Někdy za to může špatný postup, jindy špatná hmota a někdy za to mohou formičky  🙂 . Pro úspěch jsou formičky až tou poslední berličkou, pro mnohé však nejpodstatnější. A pokud budu upřímný, tak stejnou cestou jsem se vydal na počátku i já. Nicméně pak jsem zvolil formičky Delícia, které jsou neuvěřitelně snadno použitelné a celou práci vám usnadní,

Formičky Delícia

Před několika lety jsem používal klasické formičky, které nebyly dělené a čas od času jsem měl velké trable s vyklopením. Po doladění hmoty, krému, vysypání formičky se situace zlepšila, ale nakonec jsem se vydal cestou dělených formiček. Proto jsem zvolil formičky firmy Tescoma a tedy formičky na včelí úlky DELÍCIA. Standardní pořizovací cena je nízká, Tescoma je prodává za 49 Kč a tak si rovnou kupte formiček více, aby jste mohli tvořit celá rodina a práce šla rychleji od ruky.

Tescoma formička na včelí úlky DELÍCIA

Tyto formičky mám doma již několik let a předpokládám, že nám zůstanou na věky věků, jelikož rozklad plastu v přírodě je asi 100 let, tak myslím, že pokud je někdy nerozšlápnu, vydří i mým dětem a možná i vnoučatům. Formička se skládá ze dvou dílů. Samotná forma na úly, které je rozevíratelná a pak díl, kterým se do úlu dělá dutina na krém. Při plnění je vhodné formičku předem vysypat cukrem. Mě se nejvíce osvědčil cukr krystal a to jak chuťově tak i použitím. Nicméně můžete někde nalézt recept, kdy vysypávají formičku cukrem moučkou, to já nedělá.

Použití je snadné. Formičku vysypete cukrem, natlačíte hmotu, uděláte dutinu, do dutiny dáte krém, přiklopíte piškotem, formičku opatrně otevřete a úlek vyjmete. Není na tom nic složitého a vše se dá dělat zároveň s popíjením vína a sledováním oblíbeného pořadu v televizi.

Formička na včelí úlky DELÍCIA

Formička na včelí úlky DELÍCIA

Včelí úlky, či chcete-li vosí hnízda, patří k nejoblíbenějšímu cukroví. Snad pro ono lahodné měkké těsto, nebo kvůli fantastickému žloutkovému krému? Možná i proto, že jejich příprava je nádherně jednoduchá – stačí šikovná formička a za chvíli je hotovo!

Zdroj: eshop.tescoma.cz/formicka-na-vceli-ulky-delicia

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *