Rok 2023 je fuč


Nezařazené / Pondělí, 1 ledna, 2024

Letos si procházím svou blogovou retrospektivu o dost později. A ono to vlastně není ani špatně. Není nutné rychle běžet vpřed a někdy je dobré se na chvíli zastavit a mít trošku času na to přemýšlení. Tentokrát, na rozdíl od loňska zkusím tu svou rekapitulaci pojmout víc pozitivně. To co se děje negativního všichni nejspíš sledujete a vlastně, mnozí můžeme to negativní vnímat poněkud odlišně. Tak se do toho raději nebudu zamotávat, abych se z toho pak nemusel vymotávat. Rok 2023 byl jaký byl a my se spíš podíváme na to co jsem zase nestihl :-). A že toho nebylo málo.

Google mi trošku zamotal hlavu

Tohle asi mnohé z Vás nebude moc zajímat, ale ono to má velkou souvislost právě s tímto ohlédnutím. Google v roce 2023 vypnul UA (Universal Analytics) a jedinou možností je GA4 (Google Analytics 4) a co to znamená? Pro vás nic a pro mě více práce, abych našel informace, které mě zajímají. Takže Google, moc díky, že na mě myslíte a že mi přiděláváte práci. Evidentně více více než já.

Kubík je stále no. 1

Já to dítě miluji a miluji jej stále víc a víc. V rámci stravování jsme se rozhodli, že jej nebudu do ničeho nutit. To je zbytečné. Ne, že by si mohl neustále vybírat a já vařil x jídel, aby byl chlapeček spokojený. To ne. Spíš razíme pravidlo, že když nechce jíst, tak ať nejí. Ono to moc často není, že by nechtěl jíst, ale když už tuší, že by mohlo klapnout něco sladkého, tak si rád počká. Jaké je to pak pro něj překvapení, když to sladké nedostane se slovy, že nejedl. Takže vlastně jí a často nás překvapí, co jí. Postupem času jsme jej navedli i na to, že jí zeleninu, ale museli jsme mu jít zářným příkladem.

Nicméně stala se jedna věc, která mě vyděsila. Já od malička bojuji s obezitou. Moje váha kolísá. Když se nehlídám, klidně překročím 100kg. A to období nastalo i v posledních pár měsících. Z váhy 74kg jsem se opět dokázal vyšplhat až na 102kg. Najednou mi Kubík říká: „Tati ty máš krásné velké bříško, já chci taky takové, musím hodně papat.“ To mě vyděsilo. To přeci ne. já mu nesmím jít tak špatným příkladem. Já pro něj musím být zdravý, musím tady pro něj být co nejdéle. Vždyť už nejsem mladý jinoch. Takže padlo rozhodnutí, že váha musí dolů. Aktuálně jsem to sešrouboval na 96kg a čeká mě ještě dlouhá cesta k těm optimálním 74kg. Tak mi držte palce.

Nejčtenější recepty v roce 2023

Moje oblíbené shrnutí. Které recepty byly v roce 2023 nejoblíbenější?

  1. České buchty, ještě lepší než od babičky – „ahá“, tak tohle je skokan roku. Recept přidaný v roce 2023 a hned je z něj hit. Vlastně se ani nedivím, jelikož tyto buchty jsou naprosto úžasné. A když je pečeme v tom super starém archivním pekáči, je to prostě kouzlo.
  2. Rizoto jako ze školní jídelny – to je prostě evegreen. Ať si kdokoliv myslí, co chce, nám chutná a vám taky. Za adept na minimálně jednu Michelinskou hvězdu :-). Nicméně za rok 2023 jen druhé místo.
  3. Škvarkové placky podle Romana Vaňka – Roman Vaněk, ten je nejlepší, hola ten je nejlepší. Vůbec se nedivím, že tento jeho recept u vás i v roce 2023 silně bodoval.
  4. České kuřecí špagety, které budete vy i vaše děti milovat – a je tady další skokan a další „bizár“. Ano, má hodně blízko k mému rizotu. A ano, byl zajímavě diskutován v komentářích. Ale tohle jídlo děti milují a náš Kubík by je klidně jedl týden v kuse.
  5. Rajská polévka z protlaku, jak ji vaří(la) moje mamkamami, pořád jsi celebrita. Tento recept vás moc bavil i v roce 2023 a já jsem za to moc rád. Jednoduchá a přitom neskutečně chutná polévka.
  6. Gnocchi se smetanovou omáčkou aneb falešné carbonara – jsme Češi a vůbec se za to nestydíme. Možná by někoho urazilo zařazení do skupiny „bizár“, tak to dělat nebudu, ale je to opravdu alá. A moje Zuzanka tohle miluje.
  7. Rychlá zeleninová polévka z mražené zeleniny – recept, který mám moc rád a všichni kdo jej jedli. Neuvěřitelně jednoduchá polévka, kterou máte hotovou raz, dva.
  8. Pomalu pečená vepřová pečeně s chlupatým knedlíkem – báječná česká klasika. Takových věcí se já nikdy nepřejím. Pomalu pečené maso miluji.
  9. Makarony se sýrem v USA prostě Mac & Cheese – novinka v žebříčku, ačkoliv na blogu již nějaký čas je. Tady je vidět, co vás loni bavilo.
  10. Hospodská čočková polévka s uzeninou – absolutní hospodská klasika, kterou i my milujeme.

Sakra, nestíhám

Přemýšlím, jak to napsat, aby to nevyznělo jako výmluva. Prostě stíhám vařit méně a méně. Prvně trávím spoustu času v práci, kde toho je měsíc od měsíce více a více. Něco málo řešíme na baráčku ve Velké. Snažím se trávit co nejvíce času s naším Kubíkem. Ale to hlavní. My přes den nejsme doma, jelikož oba (já i Zuzka) jsme v práci, Kubík ve školce. Večer už se necpeme knedlíky a vepřovým.

No a když jsme doma (teda spíš když je doma Zuzka), tak mi Zuzka poslední dobou neustále tvrdí, že nic nechce a raději si dá rohlík s něčím, mraženou pizzu a podobně. A mě to osobně štve, ale nemůžu ji nutit jíst něco co uvařím. Nemá o to zájem nebo ji to prostě jen nechutná. Takže si vařím povětšinou pro sebe, případně pro Kubíka.

Srovnání 2023

I když jsem lump a píšu o trochu méně, než dříve, tak rok 2023 byl opět rekordní. Mí milovaní čtenáři, v roce 2023 proběhlo na mém blogu neuvěřitelných 236 635 návštěv. Oproti roku 2022, kdy jich bylo 172 705, to je nárůst o 63 930 návštěv. To je tedy mazec, „mega“ mazec. Moc za to vše děkuji.

Trend vývoje návštěv na blogu
Graf ukazující vývoj v návštěvnosti blogu.

Těší mě, že mě vyhledávače již znají a tak se u některých příspěvků řadím dost vysoko. Rozhodně by mi pomohlo, kdyby se pod příspěvky více diskutovalo. Dokonce jsem v roce 2023 zprovoznil upozornění, když někdo zareaguje na váš komentář. Takže může probíhat hezká diskuze.

A co bude v roce 2024?

Tak samozřejmě budu vařit a budu vám o tom psát. Měl bych se více soustředit na sociální sítě, které dost zanedbávám. Také mám v plánu vydat další videa na mém Youtube kanálu Food Fetish. Ale více vám slibovat nebudu, protože pak bych toho mnoho nesplnil a to já nerad.

Hlavně vám chci na závěr opět moc poděkovat za vaši přízeň.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *