Rok 2020 je fuč


Nezařazené / Čtvrtek, 31 prosince, 2020

Opět sedím před monitorem a hlavou se mi honí spousta věcí. Rok 2020 byl zvláštní, náročný, šťastný a zároveň tak smutný. Mě osobně hodně dal, zároveň také něco vzal. Na začátku roku jsem vůbec netušil co nás všechny potká. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to co tady dnes je všude kolem nás se nám může přihodit. A tak si zde rekapituluji. S mou Zuzkou jsme stále tady a už nejsme jen dva, ale jsme už tři. V březnu se nám narodil náš syn Kubík a my z něj máme obrovskou radost. S příchodem Kubíka se však také rozjela ta celosvětová tragédie jménem COVID-19. Já měl to štěstí, že jsem ještě mohl být u porodu, bohužel návštěvy mi již byly zapovězeny a tak jsem si toho malého klučíka mohl začít užívat až po jejich návratu z porodnice.

Hodně jsme získali a spoustu toho i ztratili

Rok 2020 měl pro mě dvě odlišné tváře. Narodil se mi syn. Díky jarní karanténě jsem s ním mohl trávit obrovské množství času, jelikož jsem pracoval z domova. Návštěvnost mého blogu vyskočila neuvěřitelně nahoru, za což může bohužel i koronavirus a opatření v naší zemi. Bohužel jsme ztratili svou volnost a svobodu. Zavřeli nám restaurace, hospody a mnoho dalšího. Zrušili se koncerty a vystoupení. V neposlední řadě zemřelo velké množství lidí. Ale jistá naděje tady je s možností vakcíny a já pevně věřím, že rok 2021 bude již výrazně lepší a postupně se budeme vracet k původnímu normálu.

A ačkoliv jsem byl v loni šokován nárůstem návštěvnosti, dnes až nemohu uvěřit, kolik z vás sem zavítalo v roce 2020.

Nejčtenější recepty v roce 2020

Než budu popisovat, samotná čísla, tak si myslím, že je čas na letošní žebříček nejoblíbenějších receptů.

  1. Rizoto jako ze školní jídelny – každoroční stálice a nejoblíbenější a nejnavštěvovanější recept vůbec. Každý rok má tento recept neuvěřitelný náskok.
  2. Škvarkové placky podle Romana Vaňka – stejně jako loni, tak i letos se na druhém místě umístil recept Romana Vaňka na jeho škvarkové placky. Tento recept je stále populárnější a oblíbenější. V některých dnech, dokonce překonává školní riziko.
  3. Gnocchi se smetanovou omáčkou aneb falešné carbonara – tohle je další z receptů, které si více a více získávají vaši přízeň. Loni na 5tém místě a letos již třetí. Tohle je prostě věc, kterou mají Češi rádi. Smééétáááánáááá :-).
  4. Grilované kuře – recept, který jsem sepsal v srpnu 2018 a ten hned jak mohl být k dispozici po celý rok, vyskočil na 4té místo. Malinko mě to překvapilo, ale mám z toho radost. Je to naprostá klasika, kterou si každý rád dá.
  5. Domácí sýr – Čerstvý sýr sýřený citrónovou šťávou nebo octem – i tento recept máte rádi již déle a jasně to ukazuje i jeho posun z 6tého na páté místo meziročně. Tohle je moc příjemný recept, který dodává samotná Tescoma ke svému výrobku na výrobu sýrů.
  6. Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí – další z vašich oblíbených receptů, který letošní novější recepty malinko posunuly níže, i tak však velice oblíbený a chutný recept.
  7. Špenát, jak nám jej dělala máma – náš oblíbený rodinný recept na špenát, který si vybavuji od malička a díky kterému mám špenát dodnes moc rád.
  8. Kuřecí šunka podle Tescomy – vidím, že i vy rádi vytváříte vlastní domácí potraviny a tento recept na kuřecí šunku je vážně skvělý.
  9. Borůvkové knedlíky na páře – tohle je naprostá delikatesa a je jasné, že knedlíky na páře milujete i vy. Letos se recept vyšvihnul do top 10.
  10. Dušené bílé zelí podle mé babičky (zahuštěné bramborem) – další z našich rodinných receptů po mojí babičce, který se vám také letos moc líbil a drží se v top 10 již třetím rokem.

Srovnání 2020

Pokud srovnám čísla za rok 2019 a 2020, tak mám na tváři opět velikánský úsměv. Budu se opět opakovat, ale tohle jsem nečekal. Již loni jsem byl překvapen tím, že návštěvnost opět porostla, ale letos to bylo opravdu opět výrazné posílení. V roce 2019 jsem zaregistroval návštěvnost 51412 návštěvníků, to je opravdu mazec. A letos? Za rok 2020 registruji 122626 návštěvníků. To je více než 100% nárůst. Musíme si však nalít čistého vína. Svou roli v tom totiž hraje koronavirus. I na statistikách návštěvnosti je jasně vidět vliv obou vln COVID-19, kdy návštěvnost vyskočila vždy výrazně nahoru. V jednom dni dokonce až na hodnotu 863 návštěv za den. Takže uvidím, jak se mi bude v roce 2021 udržet vaši pozornost. Snad budu mít vždy dost nápadů, jak vás zaujmout.

Novoroční předsevzetí 2021

Pro rok 2021 si žádné předsevzetí dávat nebudu. Spíš bych rád vyslovil přání. Přál bych si, aby jsme se již zbavili COVIDu-19 a náš život byl již opět normální. Prosím, nebojte se očkování, je to jediná cesta, která nás z této šlamastiky může dostat. Buďme k sobě ohleduplní, neohrožujme ostatní. Lepší chvíle se již snad blíží a já pevně věřím, že to bude v roce 2021.

Přeji vám krásný, šťastný a úspěšný rok 2021, hlavně spoustu zdraví, štěstí a všeho co si jen budete přát.

 

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *