Rok 2021 je fuč


Nezařazené / Pátek, 31 prosince, 2021

Tentokrát opožděně, ale přeci. Konec roku jsem trávil mimo domov, bez techniky a v naprosté pohodě. Díky tomu jsem si mohl ten rok 2021 hezky zrekapitulovat v hlavě. Svět je jiný, mnoho se toho změnilo a my si na mnohé změny začínáme tak nějak zvykat. Já bych však i tak byl rád, pokud by bylo vše jako dříve. Říkali si to kdysi i moji rodiče? Prarodiče?

Bohužel je tady COVID-19 stále s námi. Máme očkování a všichni se snažíme alespoň trošku přiblížit ke způsobu života před covidem. Je znát, že si na něj začínáme zvykat a díky tomu trávíme více a více času venku, tak jako dříve. A je to znát i na návštěvnosti mého blogu. Stále vysoká čísla, o tom žádná, ale již se začíná projevovat jistý pokles. A více co? Vždyť ono je to dobře. Musíme žít! A ne být zavřeni doma.

Nový strávník doma nezapře naše geny

V roce 2020 se nám (mě a Zuzce) narodil syn Jakub, Kuba, Kubík. A je to fofr, protože letos v roce 2022, v březnu již bude mít 2 roky. Rok 2021 však byl zajímavý v tom, že Kuba začal vše ochutnávat. Ukázalo se, že má geny nás obou a zatím jí naprosto vše. Vyzkoušel toho mnoho, včetně mořských plodů, exotické kuchyně, české kuchyně, maďarské kuchyně. Kdybyste tak viděli, jak poskakuje a jásá, když se vytáhne něco dobrého. Neuvěřitelné. Ta radost je čistě ryzí. Po mamince má rád sladké, po mě vše ostatní. Hlavně různé delikatesy.

Nejčtenější recepty v roce 2021

Moje oblíbené shrnutí. Které recepty byly v roce 2021 nejoblíbenější?

  1. Rizoto jako ze školní jídelny – tento recept je takový Karel Gott Zlatého slavíka. Každoroční stálice a nejoblíbenější a nejnavštěvovanější recept vůbec. Každý rok má tento recept veliký náskok, ale již se začínají dotahovat některé recepty.
  2. Škvarkové placky podle Romana Vaňka – stejně jako loni 2020, tak i letos 2021 se na druhém místě umístil recept Romana Vaňka na jeho škvarkové placky. Tento recept je velice populární. Není se čemu divit, protože tento recept je prostě dokonalý.
  3. Gnocchi se smetanovou omáčkou aneb falešné carbonara – a další z receptů, které si drží své postavení z loňska. My prostě tu smetanu v musíme mít.
  4. Grilované kuře – další stálice v mých receptech, která si drží svou čtvrtou příčku již více let. Tak letos, stejně jako loni.
  5. Gnocchi se špenátem a kuřecím masem – no „nene“, další smetana, další gnocchi. Ale tento recept mám já osobně velice rád.
  6. Pomalu pečená vepřová pečeně s chlupatým knedlíkem – recepty z roku 2020 se začínají prosazovat. A tahle česká klasika je naprosto skvělá.
  7. Rajská polévka z protlaku, jak ji vaří(la) moje mamka – vždy mám velkou radost, když se vám libí nějaký náš rodinný recept. Tenhle je príma, co? Teda umístění v top 10 to napovídá.
  8. Špenát, jak nám jej dělala máma – náš oblíbený rodinný recept na špenát, který si vybavuji od malička a díky kterému mám špenát dodnes moc rád. Drží se zde již delší dobu.
  9. Domácí rohlíky (recept Martina Kubíka) – po čase se do nejlepší desítky receptů vrátil báječný recept na domácí rohlíky.
  10. Lehká a jednoduchá velikonoční nádivka – tradice jsou pro vás také velice důležité. Tak mě vůbec nepřekvapuje že se zde objevil tento bezva recept.

Některé recepty z top 10 zmizely, jiné přibyly. Hvězdy a stálice zůstaly.

V roce 2021 jsem byl lenoch

Mám velikou radost, že se vám můj blog líbí a že mnoho z vás se zde i vrací. Čísla za rok 2021 opět poskočila nahoru oproti roku 2020. Nárůst to již nebyl tak veliký a těch důvodů bylo jistě několik. Prvně jsem zjistil, že mé tempo publikování polevilo. A já se nebudu nikterak vymlouvat. Lenost, práce, mazlík Kubík, koníčky. To vše si vzalo více času a zůstalo méně času na psaní (vařil jsem ještě víc). Také je nutné říct a já to zmiňoval již v roce 2020, že ten obrovský nárůst návštěvnosti měl jasnou souvislost s nemocí COVID-19, která nás zavírala doma a lidé více vařili, a proto hledali nové recepty a tak dále a tak dále. Nyní je vidět, že se začínáme učit žít s touto nemocí, která jak se zdá slábne. Slábne díky tomu, že již můžeme absolvovat očkování (kdo chce) a také díky tomu, že přirozeně mutuje. Všichni věříme, že postupné mutace z ní udělají sezónní onemocnění, jako je například chřipka.

Díky tomu se již nedržíme tolik doma a začínáme se vracet k aktivitám, které jsme dělali dříve. Chodíme do hospůdek, restaurací, kin, divadel, fitcenter, cestujeme, „výletíme“, létáme, plujeme, plaveme, sluníme se, lyžujeme, sáňkujeme, bobujeme, milujeme, sportujeme a mnoho dalšího. Prostě již vaříme méně, teda někteří. Někteří jako já, vaří ještě více. Opravdu. 🙂 Ale někdy se mi taky nechce.

Srovnání 2021

Srovnání let 2020 a 2021 je velice zajímavé. A já mám radost, protože stále mám vás, své čtenáře. Baví mě to. A čísla rostou. Rok 2021 dokonce přinesl pár, pro mě neuvěřitelných rekordů, ale i drobných pádů. Nejprve si pojďme srovnat čísla za celý rok. V roce 2020 jsem registroval 122626 návštěvníků. To je obrovské číslo. A rok 2021 rozhodně nebyl pozadu, jelikož ten přivedl na můj blog 150080 návštěvníků. To je opět nádherné číslo a jsem za něj moc rád a velice vám děkuji za vaši přízeň.

Tento rok krásně ukazuje, jak se věci během roku postupně měnily. Začátek roku se choval přesně dle koronavirových pravidel. Velký nárůst návštěvnosti oproti předchozímu roku. Dokonce padly rekordy. 3. dubna 2021 vyskočila denní návštěvnost až na hodnotu 1217, neuvěřitelné. A měsíc březen zaznamenal 17846 návštěv. Pak se přiblížilo léto, všichni jsme se zklidnili čísla již pak zůstaly na hodnotách roku 2020. Podzim dokonce byl nižší než rok 2020. To však nevadí, jelikož já nemám konečný cíl, mým cílem je cesta a ta se klikatí.

A co bude v roce 2022?

To ani já sám nevím. Doufám, že bude vše lepší, budeme zdraví, budeme žít normální životy bez omezení a já snad konečně začnu točit videa, která mě vždy bavila.

Tak se mějte krásně a vše nejlepší do roku 2022.

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *