Pampuch falešný řízek


Česká, Chuťovky, Jen tak recepty / Středa, 13 prosince, 2017

Nedávno jsme spolu dělali můj oblíbený kuřízek. Jenže po obalování vám zůstanou zbytky po trojobalu. Co s tím? Jako děti jsme se s mými sestrami vždy málem porvali o Pampuch nebo jak mu někteří říkají falešný řízek. Táta když obalil řízky, použil zbytků a tuto krmi vždy vyrobil. Znáte to taky? Také jste to dělali? Není to žádná „kulinárie“, spíš bych to nazval šmakuládou, kterou návštěvě asi dávat nebudete.

Pampuch
Pampuch

Po obalování řízků vám zůstane zbytek vajec, mouky a strouhanky. Já nemám rád, když někdo obaluje řízky ve strouhance a pak ten zbyteček nasype zpět k té čisté a čerstvé strouhance, to samé s moukou. Tyto suroviny jsou již kontaminované a vracet by se neměly. A pokud je nechcete sprostě vyhodit, tak si udělejte Pampuch.

Suroviny

  • zbytek strouhanky
  • zbytek mouky (hladké)
  • zbytek vajec
  • majoránka
  • sůl 
  • pepř

Postup

  1. Do zbytku vajec rozdrtíte majoránku (množství dle chuti, já to mívám tak půl hrsti), opatrně osolíte (většinou to není potřeba) a opepříte.
  2. Pak přisypete mouku, aby vzniklo středně husté těstíčko.
  3. K těstíčku přisypete strouhanku, aby vzniklo husté lepivé těsto.
  4. Pomocí nástrojů (ruce, lžíce, co vlastně chcete) vytvarujete řízek a obalíte jej ve strouhance.
  5. Celé pak osmažíte jako klasický řízek v oleji.

Nebojte se toho, když bude Pampuch před obalením lepivý. Kdyby nebyl, tak budete mít po osmažení pampuchový kámen. Také si můžete hrát. Používat různé koření, klidně do těstíčka můžete strouhat i sýr. Záleží na vaší fantazii. Ale opravdu, nikomu to nenabízejte. Je to jen způsob, jak snížit množství odpadu. Ono vyhazovat potraviny je tak trochu škoda.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *