Nedávno jsme spolu dělali můj oblíbený kuřízek. Jenže po obalování vám zůstanou zbytky po trojobalu. Co s tím? Jako děti jsme se s mými sestrami vždy málem porvali o Pampuch nebo jak mu někteří říkají falešný řízek. Táta když obalil řízky, použil zbytků a tuto krmi vždy vyrobil. Znáte to taky? Také jste to dělali? Není to žádná „kulinárie“, spíš bych to nazval šmakuládou, kterou návštěvě asi dávat nebudete.
![Pampuch](https://www.letemgastrosvetem.cz/wp-content/uploads/2017/11/DSCF7370-1.jpg)
Po obalování řízků vám zůstane zbytek vajec, mouky a strouhanky. Já nemám rád, když někdo obaluje řízky ve strouhance a pak ten zbyteček nasype zpět k té čisté a čerstvé strouhance, to samé s moukou. Tyto suroviny jsou již kontaminované a vracet by se neměly. A pokud je nechcete sprostě vyhodit, tak si udělejte Pampuch.
Suroviny
- zbytek strouhanky
- zbytek mouky (hladké)
- zbytek vajec
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup
- Do zbytku vajec rozdrtíte majoránku (množství dle chuti, já to mívám tak půl hrsti), opatrně osolíte (většinou to není potřeba) a opepříte.
- Pak přisypete mouku, aby vzniklo středně husté těstíčko.
- K těstíčku přisypete strouhanku, aby vzniklo husté lepivé těsto.
- Pomocí nástrojů (ruce, lžíce, co vlastně chcete) vytvarujete řízek a obalíte jej ve strouhance.
- Celé pak osmažíte jako klasický řízek v oleji.
Nebojte se toho, když bude Pampuch před obalením lepivý. Kdyby nebyl, tak budete mít po osmažení pampuchový kámen. Také si můžete hrát. Používat různé koření, klidně do těstíčka můžete strouhat i sýr. Záleží na vaší fantazii. Ale opravdu, nikomu to nenabízejte. Je to jen způsob, jak snížit množství odpadu. Ono vyhazovat potraviny je tak trochu škoda.