Pivo Baštýř


Nápoje, Piva / Pátek, 8 prosince, 2017

Takže dnes to bude bez receptu. Snažil jsem se seč jsem mohl, ale nechtěli mi jej dát. Před časem jsme byli pracovně mimo naše pracoviště. Ono to tak bývá, když si potřebujete v užším kruhu sednout s kolegy, nadřízenými a probrat pár důležitých věcí. Nechci aby to vyznělo nějak špatně, jsem za to rád a cením si toho. Tentokrát jsme byli v penzionu Nový Rybník, kousek od Příbrami v Obořišti. Celý den jsme intenzivně pracovali, penzion nás moc příjemně hostil a večer jsme měli příležitost navštívit jejich minipivovar Energon. Já, milovník piva, mé srdce zaplesalo, tohle mám opravdu moc rád. Moc příjemná prohlídka i výklad. Hlavně moc příjemné pivo Baštýř.

2 litrová láhev a v ní 12ti ° zlatavý mok pivo baštýř
2 litrová láhev a v ní 12ti ° zlatavý mok pivo baštýř

Co dobrého vám mohou nabídnout

Pivovar to není nikterak starý, ale musím uznat, že pivo vaří moc dobré. Vyzkoušel jsem vše, co měli v nabídce. Naštěstí toho nebylo mnoho, takže jsem zůstal za slušňáka. Jejich standardní nabídka jsou 3 ležáky. Vezmu to postupně.

10° světlé pivo, výčepní, pro mě malinko zklamání. Nějak jsem se u něj nedokázal zorientovat v tom co piji.
11° polotmavé, nejsem milovník polotmavých a tmavých piv, tedy těch, co se vaří v naší kotlině. Ale tohle bylo příjemné a dal jsme si jej rád.
12° ležáček, tak to byl můj favorit. Kdo mě zná tak ví, že já na těch dvanáctkách moc neujíždím, ale tahle mi sedla a musím smeknout před sládkem. Opravdu výborná práce.
Višňový speciál byl taková chuťovečka na pomezí piva a sektu, nebylo to špatné, dal jsem si 2 kousky a nelitoval jsem. Celý večer bych to ale nezvládl.

Následující den jsem si prostě musel koupit něco i domů a to včetně super 2l láhve. To si to pivo prostě zaslouží a já vlastně taky. Takže pokud se budete pohybovat v okolí Příbrami, skočte do Obořiště, do penzionu Nový Rybník a tu 12tku si kupte nebo pokud budete moci pít, ochutnejte. Stojí to za to.

Penzion Nový Rybník s pivovarem Energon – link ZDE.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *