Tuňáková pomazánka 


Jen tak recepty, Mezinárodní, Pomazánky, Studená kuchyně / Sobota, 18 března, 2017

Ryby nejím, to slýchávám často, pak si dají mou tuňákovou pomazánku a hle, ono to jde. Tuto pomazánku bych vám rád ukázal, protože je ultra jednoduchá, velice chutná a s chutí si ji dají i dětičky. Jde udělat i ve zdravější variantě,  takže i dietáři si mohou přijít na své.

Pomazánky bývají velice jednoduché, takže ani surovin nebudete potřebovat mnoho.

Ingredience:

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě  (nejlepší jsou kousky, ne drť, ne v oleji)
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 kostka taveného smetanového sýru 
  • 1 malá cibule nebo půlka větší 
  • sůl a pepř 
  • trocha citronové šťávy

Cibuli nakrájejte na velice drobné kostičky, tuňáka zbavte šťávy a smíchejte s cibulí. Vmíchejte tavený sýr, pomazánkové máslo, trochu osolte, opepřete a dejte trochu citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice. Pak už jen natírejte na pečivo,  které máte rádi. Já preferuji dobrý chleba, ale i rohlíky a celozrnné pečivo jsou fajn. V rodině aplikujeme i na jednohubky, takže univerzální záležitost.

Zmiňoval jsem zdravou variantu. Tak v ní vynecháte tavený sýr a pomazánkové máslo a nahradíte je Lučinou. Upřímně, bude to chutnat jinak, ale bude to zdravější a dietnější. Takovou variantu už jedině na celozrnné pečivo.

Já občas pomazánku osvěžím troškou chilli, ale já jsem chilli úchyl.

Tak si užijte rybičky a hezký víkend.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *