Toast Caprese, chutná snídaně, svačina i večeře


Chuťovky, Italská, Jen tak recepty, Snídaně, Studená kuchyně, Večeře / Neděle, 8 srpna, 2021

Ne vždy mám tu potřebu si zase udělat k snídani rohlík se šunkou nebo míchaná vajíčka, ham&eggs, housku, chleba. Přijde to na mě a já mám potřebu si dát něco lehkého a svěžího. Přesně tohle splňuje můj oblíbený toast Caprese. Není to vlastně nic jiného, než salát Caprese na opečeném toastu. Tato snídaně mi udělá vždy radost a báječně nastartuje můj den. Skvělé v těchto letních měsících je to, že většinu surovin můžete mít buď doma nebo na zahradě. Bazalka roste jako z vody, rajčata dozrávají a tak vám stačí koupit toastový chleba a sýr Mozzarella. Předpokládám, že olivový olej má doma snad každý kuchtík či kuchařka.

Toast Caprese
Toast Caprese

Suroviny

Je mi jasné, že již jen z fotografií je vám naprosto jasné, co budete potřebovat. Ale jelikož je opakování matkou moudrosti, tak to pro jistotu sepíšu. To jen pro případ, kdyby někdo nepoznal z fotografií rajče, Mozzarellu čí bazalku. Množství surovin si zvolte podle vlastní chuti a hladu.

  • toastový chleba (osobně preferuji kvalitní bílý máslový, ale i celozrnný splní svůj účel, pokud jej preferujete)
  • rajče
  • sýr Mozzarella
  • čerstvá bazalka (nemáte-li čerstvou, sušená může být náhradou nebo bazalkové pesto)
  • olivový olej
  • sůl
Toast Caprese
Toast Caprese

Postup

Příprava tohoto báječného pokrmu je velice jednoduchá a zvládnou ji i děti, tak je zaúkolujte, aby vám v neděli udělaly snídani do postele.

Opečte si si toastový chleba, na něj položte plátky Mozzarelly, na ni dejte plátky rajčat. Jemně osolte. Nakrájejte si bazalku, kterou posypte rajčata. Zakápněte olivovým olejem. Pokud použijete bazalkové pesto, tak vynechte jemné osolení.

Já lehce solím, protože sůl mírně zvýrazní chuť Mozzarelly a rajčat. Chutná mi to tak mnohem víc. Nicméně to není podmínkou.

Bazalkové pesto již bývá osolené a díky oříškům je skvělou alternativou čerstvé bazalky, hlavně v zimních měsících.

Toast Caprese
Toast Caprese

Toast Caprese můžu kdykoliv

Jedná se o moc příjemné jídlo, které si dávám rád v kteroukoliv denní dobu. Ráno je to skvělá snídaně, která je velice lehká. Jako svačinka během dne ve vás nebude vyvolávat výčitky svědomí, že zase něco žerete. A večer je to príma večeře, která vcelku odpovídá lehké a zdravé večeři. No a když nemáte chuť na toast, tak si prostě udělejte jen salát Caprese, ten se dá jít u bez pečiva a to už je super zdravé a dietní.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *