Celerové hranolky


Dieta, Jen tak recepty, Mezinárodní, Přílohy / Pátek, 12 července, 2019

Tvrdě se potýkám s dietou a tak nemůžu vařit svá oblíbená jídla. Musel jsem začít hledat recepty na jídla ne jen zdravá, ale taky dost dietní. Ať si každý tvrdí, že může být dieta u které nebudete mít chutě a vše vás uspokojí, tak takhle to nefunguje a rozhodně nenajdete nic, co vám vaše milovaná jídla nahradí. Musíte změnit svůj mindset a pak najdete svého uspokojení. Nicméně občas narazíte na věci, které si budete chtít uchovat na pořád, protože jsou prostě skvělá. A taková věc jsou i celerové hranolky, které jsou skvělé a hlavně si je naprosto dokážu představit jako plnohodnotnou náhradu hranolek k některým jídlům. 

Celerové hranolky
Celerové hranolky

Celerové hranolky jsou naprosto jednoduché, chutné, zdravé a neuvěřitelně dietní. Tak samozřejmě, nesmíte jich sníst kila. Pojďme si je tedy udělat.

Suroviny:

  • kořen celeru (bulva)
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 180°C.
  2. Bulvu celeru okrájejte, aby vám zůstal čistý celer bez slupky, jestli se to dá nazývat slupkou.
  3. Nakrájejte celer na hranolky, dle vaší preference. Já musím říct, že mi více chutnají hranolky tenčí, ale i klasický rozměr, jako je u hranolek z brambor je naprosto výtečný.
  4. Hoďte si hranolky do mísy, zakápněte polévkovou lžící olivového oleje a prohoďte, aby se hranolky obalily v oleji.
  5. Pak osolte, opepřete a opět prohoďte, aby vše bylo dochucené.
  6. Rozložte hranolky na plech s pečícím papírem a pečte v troubě na 180°C po dobu 20-25 minut, tedy než začnou chytat barvu.
Celerové hranolky
Celerové hranolky

A malý tip na závěr. Kdo mě tady čtete již dlouho, tak víte, že jsem chilližrout a to nenapravitelný. Já tedy při solení a pepření přidávám trošku mletého chilli, protože to já miluji a pokud máte rádi pálivé, tak vám to rozhodně doporučuji, je to pecka.

PS: Na to, že jsem tento post měl rozepsaný již od loňského léta jsem si dal docela na čas, než jsem jej publikoval. Přitom taková jednoduchá blbost, že?

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *