Kuchařka Snadno & rychle – Roman Vaněk


Knihy & kuchařky / Pátek, 13 října, 2023

Už jsem vám jistě dlouho nenapsal o mých kuchařských knihách, co? Já vím. Proto jsem si dnes vzal do ruky další a něco vám tady o ní povím. Autorem nebude nikdo jiný než Roman Vaněk a o co jde? Je to jeho první kuchařka Snadno & rychle. Celá série Snadno a rychle a rychle si bere za cíl ukázat recepty, které jsou velice jednoduché a díky tomu také rychle. Už se nebudete moci vymlouvat, že nemáte na vaření čas. Toho již mnoho nepotřebujete, a přitom si můžete připravit jídlo jako ve špičkové restauraci. Roman a jeho přehledný a čistý styl kuchařek. To je prostě naprostý základ. A vy jistě všichni víte, tedy minimálně vy, kde mě čtete pravidelně, že vařit podle něj je naprostá pohodička. Dodržíte-li vše, co vám radí, výsledek je zaručen.

Snadno & rychle - Roman Vaněk
Snadno & rychle – Roman Vaněk

Je něčím jiná?

Pokud pominu, že se specializuje na jednodušší a rychlejší recepty, tak je to Romanova klasika. Grafický minimalizmus a pevná přehledná struktura. Začnete polévkami a skončíte dezerty, jak jinak. Ale tentokrát to bude mít malinko větší spád, jelikož tady se nezakecáte.

Na úplném začátku se dozvíte něco o měrných jednotkách a krájení, ale pak už skáčete po hlavě do moře receptů.

Snadno & rychle – Roman Vaněk
Snadno & rychle – Roman Vaněk
  • Polévky – mým favoritem je polévka z červených fazolí
  • Sendviče a burgery – já jsem dost fastfoodový, a tak bych ty burgery viděl spíš s nějakou hezkou a kvalitní bulkou než s houskou kaiserkou
  • Maso, ryby & plody moře – úplně na konci jsou slávky, a to je moje srdeční záležitost
  • Těstoviny & rýže
  • Zelenina – závitky, jarní, letní, to je jedno, je to absolutní bomba
  • Saláty, dresinky a dipy – nebudu lhát, já nejsem úplně velký fanoušek salátů. Na druhou stranu salát z červené řepy a kozím sýrem? Ten bude super, ale ten můj bude jistě lepší :-).
  • Vejce – tak to je základ a snídaňové variace, hmmm, ano
  • Pomazánky – ty miluji, všechny, bez výjimky
  • Dezerty a pečivo – sladké moc nemusím, ale tady bych si vybral a nejen jednou

Komu je kuchařka Snadno & rychle určena?

No přeci absolutně všem. Neznám nikoho, kdo by neuvítal recepty, které budou jednoduché a rychlé. Nicméně „stěžovači“, kteří nemají na vaření nikdy čas, by si ji měli pořídit povinně :-). Takže již jen stačí najít knihkupectví a knihu si koupit. Věřte mi, nebudete litovat. Například přímo u zdroje, to znamená v Pražském kulinářském institutu nebo kdekoliv jinde.

Já ji mám již velice dlouho a jsem za to neskutečně rád. Navíc i s vlastnoručním podpisem Romana Vaňka.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *