Jako první knihu a v tomto případě i kuchařku bych vám rád představil první kuchařku, kterou jsem dostal darem. Bylo to pro mě překvapivé a ono to pak mělo i zajímavou pointu. Tuto knihu jsem totiž dostal od kamaráda k Vánocům a když jsem pak byl na jedné firemní akci u Romana Vaňka v Pražském kulinářském institutu, měl jsem pak možnost s ním dlouze diskutovat o jeho knihách a o tom, jak jsem si je zamiloval a jak moc rád podle nich doma vařím.
Jedná se o výbornou kuchařku tradiční české kuchyně: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Už jsem řekl, že mám tuto kuchařku moc rád a nejen tuto, vlastně všechny, které Roman se svým týmem a přáteli napsal. Recepty jsou čisté, jednoduché, srozumitelné a naprosto funkční. Celá kuchařka je navíc velice hezky zpracovaná přehledně rozdělená do jednotlivých částí.
- Stručný úvod jak rychle a snadno odměřovat některé suroviny
- Vývary
- Zeleninový vývar
- Masový vývar
- Hovězí vývar
- Kuřecí vývar
- Polévky
- Vepřové maso
- Hovězí a telecí maso
- Drůbež
- Králík
- Jehně a kůzle
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Ryby
- Zabijačka
- Uzeniny
- Pokrmy z brambor, vajec, zeleniny, hub a luštěnin
- Sladké pokrmy
- Sladké pečení
- Slané pečení
- Ostatní
V kuchařce naleznete nepřeberné množství receptů a fakt se omlouvám, ale nechce se mi to počítat. Rozhodně vám můžu doporučit si tuto kuchařku koupit. Neprohloupíte, a ještě si s ní budete dlouho užívat. A nejen vy, ale všichni, které pak pozvete na perfektní jídlo.
Pokud po této knize toužíte, tak se podívejte například na stránky Pražského kulinářského institutu nebo ve vašem oblíbeném knihkupectví.