Food festivaly na Náplavce pravděpodobně končí


Novinky / Středa, 11 března, 2020

EDIT 11.3.2020

Na Facebookové stránce pořadatele Food Event nyní vyšlá příjemná zpráva

Správce náplavek, společnost TRADE CENTRE PRAHA a.s., nám vyšla vstříc a společně jsme se domluvili na dalším pokračování food festivalů na Smíchovské náplavce pro rok 2020 a roky následující.
Po skončení aktuálního mimořádného opatření vás budeme informovat o podzimních termínech dalších akcí.

Food Event

V pondělí 10. 2. 2020 v podvečer mi Zuzka hlásí: „Food festivaly na Smíchovské Náplavce končí“. Běžím se hned podívat na internet, to snad ne. Na Facebookové stránce pořadatele Food Event je příspěvek, který si dovoluji odcitovat.

Končíme s food festivaly v květnu po 7 letech na Smíchovské náplavce, díky MHMP za skokové zdražení nájemného z 10 Kč na 60 Kč m2. At žijou Auta na Náplavce a další komerční akce, které si mohou dovolit platit nájem.

Food Event

Polívkování 2017
Polívkování 2017

Co si myslím

Jsem smutný a hledám informace. Bohužel nikde není možné nic více nalézt. Pouze pod příspěvkem se rozjíždí diskuze. Většina příspěvků sdílí smutek nebo podporu uživateli. Pouze pár a hlavně jeden přináší na světlo internetu nějaké doplňující informace. Jednání pokračují a my můžeme jen pevně věřit, že se obě strany dohodnou.

Mě osobně je jasné, že pokud byl nájem 7 let 10 Kč/m2, tak jistá valorizace je nutná, ono za těch pár let nám inflace snížila hodnotu peněz již docela dost, na druhou stranu takové skokové zdražení je pro pořadatele velký problém a pro některé akce může být i likvidační.

Byla to etapa našeho života

Pro nás byly a jsou akce, které pořádá Food Event, skvělým relaxem a často odkládáme jiné aktivity, abychom se na jejich akce mohli podívat. Je pravdou, že ještě pár let nazpátek byly tyto akce o něco lepší. Největší propad vidíme na Polívkování, kam se nám letos již ani nechce vyrážet. Ale ostatní akce byly báječné. Mohu zmínit Food Truck Show, Chilli Fest, Asia Food Festival a mnoho dalších. Byla by ohromná škoda odtrhnout tyto akce od tak hezkého místo, jako je Smíchovská Náplavka. Tyto festivaly tam prostě patří.

Tacos Y Burritos
Tacos Y Burritos

Není všemu konec

Pokud k dohodě nedojde, tak je jisté, že Food Event bude akce organizovat na jiných místech, což již nebude to pravé ořechové a obávám se, že některé akce zaniknou. Je však také možné, že se na Náplavky vydá jiný fešák (schváleně si zjistěte co v lidové řeči toto slovo znamená 🙂 ) organizátor a bude tam akce pořádat, avšak za jiné ceny a to ne jen pro stánkaře, ale i pro nás, návštěvníky. Ta cena se musí někde projevit, business není charita.

Tak a co teď? Budeme muset čekat, zdali se Magistrát Hlavního Města Prahy dokáže s organizátorem Food Event nějak dohodnout a najít kompromis.

Já se však nebojím, že by Food festivaly jako takové skončily. Možná budou jen dražší nebo jiné, ale vzhledem k obrovské popularitě takových akcí, rozhodně neskončí.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *