Polívkování na Smíchovské náplavce 2017


Akce / Čtvrtek, 13 dubna, 2017

S jarem se rozjely i akce na Smíchovské náplavce a já měl to štěstí, strávit parádní sobotu s lidmi mě nejmilejšími. Vzhledem k tomu, že jsem mohl být o víkendu s mou nejmilejší Zuzkou, s mou nejmilejší sestřičkou (se kterou přijela i její kamarádka Magda) a s mými milovanými holkami (Verčou a Payou), tak jsem nakonec na FB stránku  nedával ani výzvu, kdo se přidá. Polívkování bylo 25. března 2017, ano už to nějaký ten pátek je a ačkoliv jsem podobnou akci ještě neabsolvoval, můžu říct, že byla naprosto dokonalá.

Nebudu ale přeskakovat. Společně jsme se shodli, že využijeme této akce k pokrytí oběda a tak jsme v 11:00, přesně :-), vyrazili z domova směr Smíchovská náplavka. Počasí tentokrát dokonale přálo této akci, svítilo sluníčko, teplota byla velice příjemná a tak byl náš plán byl jasný. Ochutnávat a popíjet.

Zuzka měla zkušenost již s minulým ročníkem a tak nám určila směr. Tudy. Budeme kupovat degustační malé porce a budeme všichni všechno do kříže ochutnávat. Tímto způsobem jsme vyzkoušeli přes 20 polívek a přitom jsme nepraskli. Také se nám podařilo obsadit jeden stůl u řeky, díky čemuž jsme v pohodlí vychutnávali polívky a zapíjeli je pivy.

A co jsme všechno ochutnávali? Mě v paměti utkvěly asi nejvíce 3 polívky: batátová s kokosovým mlékem, Boršč a jahodová s chilli. Samozřejmě jsme ochutnali i mnoho dalších: dýňová, dahl, rybí, italská tomatová, celerová, zelňačka a už si nepamatuji. Pivečko, které vedlo byla IPA z pivovaru na jehož název si nemůžu vzpomenou a to mě vážně mrzí. Bylo opravdu výborné. Tak když si procházím fotky, tak už vím, Pivovar Krčín Sedlčany, fakt bomba.

Takhle si představuji užít si festival, dobré jídlo, dobré pití, báječní lidé a krásné počasí. Tohle jistě ocenili i ostatní návštěvníci, kterých bylo tentokrát opravdu požehnaně. A za pade vstup? No neberte to.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *