Pivo & Burger festival 3. ročník a my jsme nechyběli


Akce / Čtvrtek, 24 května, 2018

Pokud máte pocit, že jste se někdy přežrali, tak nevíte o čem mluvíte. To pochopíte až navštívíte tento festival. Samozřejmě to má několik podmínek a název Festival Pivo a Burger.

  • musíte milovat burgery
  • musíte milovat pivo
  • musíte mít u sebe vcelku dost peněz :-), ani piva, ani burgery nebyly nejlevnější, ale věřte mi, stojí to za to

Kdy a kde

Festival Pivo a Burger (3. ročník) se konal 20. května 2018 na Karlínském náměstí v Praze, my však měli být někde jinde, ale tohle jsme si nemohli nechat ujít a tak jsme své plány změnili a v 11:00, když festival začínal, jsme již byli na místě. No tak dobrá, dorazili jsme 5 minut po jedenácté.

A hned to začalo. Máme rádi pivní speciály a tak já okamžitě běžel ke stánku pivovaru Raven a už jsme se rozhlíželi kterým burgerem budeme začítat.

Co jsem si dali

Rozhodně zde neočekávejte nějaké hodnocení všeho co jsme jedli a pili. Bylo toho hodně a vše bylo výborné. Nicméně jsme narazili na pár kousků, které byly naprosto top a o těch se vám tady rád zmíním.

Take Eat EZ

Jako první nesmím opomenout naše oblíbené Take Eat EZ. Jejich mega zapečený toast s trhaným vepřovým masem Miss Piggy. Tomu nedokážu odolat.

Naše maso

Mezi klasickými hamburgery nás nejvíce oslovily burgery ze stánku Naše maso. Jejich maso si můžete koupit na  www.ereznictvi.cz a to musím vyzkoušet. Našel jsem si jejich prodejnu v Dlouhý v Praze a brzo je navštívím. Jejich burger byl ze stařeného masa, měl vyváženou chuť a nebyl přeplácaný. Smekám pře vámi, špičkový burger.

Nejlepší burger
To je on, našeho srdce šampión.

Kompletní seznam stánků vám zde uvádět nebudu, to si můžete najít na odkaze na festival v diskuzi, ale pokusím se vypsat pár svých postřehů a to jak z oblasti burgerů tak i piva.

Blackdog

Když jsme vyráželi na festival, měli jsme v plánu určitě vyzkoušet burger z Blackdog. Minulý rok jsme měli jejich pálivý burger Žárlivá manželka v jejich restauraci v Berouně a ten byl dokonalý. Dovolil bych si tvrdit, že to byl ten nejlepší burger, který jsem v životě jedl. Dokonce i Zuzka, která tenkrát burgery nejedla se do nich po tomto zážitku zamilovala. Namlsán touto vzpomínkou jsem se zakousl do jejich Jalapenos burgeru na festivalu a moje zklamání bylo veliké. Nic, co by mě ohromilo. Burger to nebyl špatný, ale ani vzdáleně se nepřiblížil tomu v Berouně, prostě nuda. Je to škoda, protože jsme se na jejich burgery všichni moc těšili. Pokud budete v Berouně, určitě se k nim stavte a Žárlivou manželku si dejte. V Praze si ho bohužel nedáte :-(.

Mozaika burger

Od Mozaika burger jsme si dali burger s trhaným vepřovým a kdyby byl šťavnatější, tak by byl lepší. Chápu, že na festivalu se sní vše, ale v restauraci děláte chlapci lepší kousky. Těším se na konec léta, kdy v Mozaice pořádají akci s burgery, tak si zase zlepší reputaci, pevně v to věřím.

Želva bar

Želva bar servíroval výborné burgery, jen ta čekačka by umořila kohokoliv, včetně vola. Ale chuťově měli burgery výtečné.

Celkem jsme ochutnali kolem 10ti burgerů a žádný z nich nebyl špatný.

Pivo

Při pojídání burgerů jsme se museli také občerstvit výbornými pivy. A že piva milujeme, nemusím snad ani říkat. Škoda, že jsem nemohl ochutnat všechny, ale to už bych tady asi nebyl. Osobně zbožňuji piva IPA, APA a těm jsme se na festivalu věnoval nejvíce. Úžasně jsme si to užil a všechny piva, která jsem ochutnal byla boží. Namátkou vyjmenuji pivovary, kde jsem byl nejvíce: Raven, Létající chroust, Holá řiť, Albrecht, SQBRU, Antoš, Břevnovský pivovar.

Ochutnával jsem pivo i od ostatních, ale čím více piv bylo, tím méně jsem si zapamatoval jak názvy piva tak pivovarů. Nicméně jsem si to maximálně užil. Velice dobře o to vypovídá i to, že jsem tam zvládl 12 malých piv. Ne já se nechlubím, pouze konstatuji. Ve spojení s burgery jsem vzpřímeně v 18:00 odcházel přímou čarou domů. Takže i když piv bylo dost, cítil jsem se dobře a jen mě mrzelo, že jsem už musel domů, jelikož jsme měli koupené lístky na koncert od 20:00 na The Anatagonists & Jan p. Muchow.

Závěr

Na závěr musím říct, že tento festival je úžasný a organizátorům bych moc rád poděkoval a složil velikánskou poklonu.

Na pár fotek z této príma akce se můžete podívat v galerii níže.

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *