Chilli Fest Praha 2016


Akce / Sobota, 1 října, 2016
Pohled na náplavku, to mě tam ještě nepustili, protože bylo brzo.
Pohled na náplavku, to mě tam ještě nepustili, protože bylo brzo.

Všichni milovníci chilli jistě znají akce jako je Chilližrout a tak když jsem jel včera do práce, překvapila mě zpráva v telefonu, ve které byly vyfocené noviny Metro a článek o akci, která se má konat už v sobotu. Našel jsem si akci i na facebookových stránkách, ověřil začátek a místo. Tak tedy kdo dnes ještě může, máte šanci, kdo ne, tak třebas příští rok. Dne 1.10.2016 se tedy koná první ročník chilli festivalu Chilli Fest na Smíchovské náplavce (či pláži, jak chcete) a to od 10:00 – 18:00. Vstupné 50Kč je naprosto na pohodu, až mě zarazilo, kolik lidí tam přišlo a diskutovalo. Nemluvě o tom, že několik z nich se uraženě otočilo a odešlo.

Velkou náhodou bylo, že když jsem včera večer potvrdil na FB události, že se zúčastním, tak se se mi ozval spolužák z Ostravy, který je čirou náhodou v Praze se svou rodinou, že jsou ubytováni na Smíchově a že by se tam jako taky ukázali. No paráda, aspoň tam nebudu sám. V deset ráno jsem už netrpělivě postával u vchodu na festival a jakmile byla obsloužena fronta přede mnou, mohl jsem mezi to vše vplout i já sám. Než dorazí Ivan, tak si to celé proběhnu a pak se budeme věnovat detailům.

img_8813-2
Když jste někde autem, tak vás prostě „zamrzí“, že si ten alkohol nemůžete dát.

Ivan s rodinkou tam byli chvíli po mě a tak jsme si stánky mohli hezky projít. Velké množství stánků s všemožnými omáčkami, marmeládami, koncentráty, kořením, čerstvými papričkami, chilli alkoholem a podobně. Odvážně jsme vše ochutnávali. Bylo zajímavé, že Ivanova dcerka s námi mnohdy držela krok. Tedy když jsme ochutnávali Trinidad Scorpion Moruga nebo Carolina Raper, tak to ji rodiče upozornili, že to opravdu není dobrý nápad. Kromě nákupu laskomin se zde člověk může i dobře najíst. Já jsem neodolal a dal si Bizoní hamburger s domácí omáčkou z Carolina Raper. Tak je mi jasné, že to dělají pro lidi, ale mohlo to pálit aspoň trošku.

Náplavka se začínala dost rychle plnit
Náplavka se začínala dost rychle plnit

Nakonec jsem si prošel stánky, abych si domu taky něco přinesl. A věřte, že ochutnávat jsem musel opravdu hodně. Některé omáčky nebyly vůbec dobré. Já hledal něco zvláštního, neobvyklého a zároveň chutného. Něco, co si opravdu s chutí dám třebas k dobrému masu.

img_8819-4
Omáčka TangGinger je úžasná, velice zvláštní, přitom příjemná a chutná. Na konci máte pocit, že cítíte v ústech chuť štramberských uší. Ta druhá malá lahvička je 7 Pot Bubblegum Chocolade Pyré a na to, že je to jen pyré z papriček a lehce ocet s cukrem to má skvělou chuť samotných papriček. Paráda.
img_8822-5
No jasně, nemohl jsem si odpustit nekoupit si i hovězí klobásečku s chilli. Hmmm ….. zase mě nepálí.

Takže pokud to někdo čtete a máte ještě čas a chuť, určitě vyrazte.

Ještě link aspoň na FB událost: https://www.facebook.com/events/1757459614536672/

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *