Okurkový salát se zakysanou smetanou


Česká, Jen tak recepty, Saláty / Úterý, 9 ledna, 2018

A opět zde přináším vzpomínky na své dětství. Úplně si vybavuji, jak jej dělávala moje babička a když jsem byl malý prcek, moc jsem ho rád neměl. Jenže později jsem si ho nějak zamiloval a zůstalo mi to dodnes. Asi to vzhledem k té smetaně nebude nic co by dietář schvaloval, ale milovníci dietní stravy ji mohou nahradit jogurtem. Jen upozorňuji, že to bude chutnat naprosto jinak. A vlastně to bude něco úplně jiného :-). Tohle je prostě okurkový salát se zakysanou smetanou, tak se s tím nejlépe smiřte.

Okurkový salát se zakysanou smetanou
Okurkový salát se zakysanou smetanou

Příprava je snad ještě jednodušší než klasický okurkový salát.

Suroviny

  • 1 salátová okurka hadovka
  • 1 malá zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru (nemusí být)

Postup

Postup je tak jednoduchý, že jej ani nebudu rozepisovat do jednotlivých kroků. Prostě nastrouháte okurku nahrubo, smícháte se zakysanou smetanou a dochutíte solí a pepřem, kdo rád jemně nasládlý, tak ještě špetkou cukru. Důkladně promíchat a nechat v lednici vychladit. A to je opravdu vše. Vězte, že tohle je prostě bomba.

Babi, vždy když si jej dělám, vzpomínám na Tebe.

Pokud v salátu nahradíte zakysanou smetanu jogurtem, tak budete mít nejspíš dietnější pokrm, jen se spíš přiblížíte indické rajtě. Ale i na tu tady bude recept :-).

Skvělý salát na každé roční období

Tento salát si umím představit kdykoliv a téměř k čemukoliv. Při grilovačce, k nedělnímu obědu, k pikantnímu jídlu, k fastfoodu. Je báječně neutrální a zároveň skvělý.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *