Vaříme podle Vaňka #7 – Frankfurtská polévka


Česká, Polévky, Vaříme podle Vaňka / Pondělí, 19 května, 2025

Existuje spousta receptů, které jsme zkusili z kuchařky Romana Vaňka  Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček, a které dnes již vaříme pravidelně. Ano, někdy se stane, že se malinko odkloníme od Romanova receptu, ale jsem si jist, že to vždy chutná tak, jak by mělo. Dokonce recept na tuto polévku mám i zde na svém blogu.  Takže pokud vás Frankfurtská polévka zaujala a chtěli byste si ji uvařit, tak můžete. Ani tento recept se neobešel od drobného odklonění, ale opravdu jen malinko a nepodstatně. Spíš šlo o mojí lenost a úsporu nádobí :-).

Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka

Jak to šlo?

My už tuto polévku vaříme dost pravidelně a rovnou říkám, že recept funguje naprosto dokonale, přesně krok po kroku. Většinou si při vaření pořídím frankfurtské párky, ale když máme na tuto polévku chuť, tak použijeme jakékoliv párky. Koneckonců, sám Roman v receptu uvádí vepřové párky.

A vy určitě čekáte, v čem jsem se mírně odklonil? No já ty párky před vložením do polévky neopeču. Normálně je tam mrsknu syrové a ony se uvaří a vlastně i ochutí celou polévku.

Frankfurtská polévka v kuchařce
Frankfurtská polévka v kuchařce

Sami vidíte, že vzhledem ke kuchařce jsem se hodně přiblížil. Ano, občas je polévka řidší, občas je hustší, ale to je povětšinou tím, že už ji vaříme od oka a nesnažíme se každou surovinu přesně odměřit. Ale jedna věc je naprosto jistá. Tuto polévku milujeme. Já když si ji dávám s rohlíkem, tak mám pocit jako kdysi, když sem si ji dával v bufáči na stojáka.

Jelikož Romanovy kuchařky miluji a jelikož miluji kurzy v PRAKULu, tak se mrkněte a něco si vyberte. Já bych nedávno na asijské kuchyni, příprava formou Stir-fry a bylo to opět naprosto boží. Takže zde máte odkaz a vybírejte Pražského kulinářského institutu.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *