Jaké ovoce a zelenina podpoří imunitu?


Komerční článek / Pondělí, 6 dubna, 2020

Bojíte se, že nejste dostatečně připravení na boj s potenciální nemocí? Podívejte se, jestli váš jídelníček nepostrádá některé z těchto potravin, které ovlivňují fungování imunitního systému a zda je nabízí váš dodavatel ovoce.

Grapefruit

Vedle vitamínů C, B a K grep obsahuje hlavně flavenoidy, cennými pro jejich antioxidačními účinky. Zásadním způsobem zlepšuje imunitu, proudění krve, hladinu cholesterolu a působí rakovinotvorně. Velmi ceněné je grepové jádro, které se používá jako přírodní antibiotikum a zabiják bakterií.

Mango

Mango je zdrojem vitamínů A a C, pak také betakarotenu, draslíku a vlákniny. Imunitu podporuje mimo jiné rozhýbáváním střeva a tím pádem zfunkčněním odpadového hospodaření těla.

 

Mango
Mango

Ananas

Sto gramů ananasu dodává tělu až 20 % doporučené denní dávky vitamínu C. Mezi další vitamíny obsažené v ananasu patří vitamín A pracující s volnými radikály a vitamíny skupiny B. Obsahuje také další důležité látky: vápník, železo, fosfor a draslík. Specifický je pro ananas enzym bromelin, který pomáhá trávení.

Ananas
Ananas

Jablko

Nezapomínejme mezi skupinami exotického ovoce na obyčejné české jablko. Je tak nedoceněné a přitom obsahuje spoustu vlákniny a vitamínu C. Dále obsahuje malé množství vitamínů řady B a E. Pektin v jablkách chrání ledviny. Jablka posilují imunitu, srdce, cévy, čistí střeva a srovnává hladinu cukrů v krvi.

Červená řepa

V řepě najdete vitamíny B a C, mnoho vlákniny, vápníku, železa, fosforu a hořčíku. Má ale méně cukru než jablko. Řepa posiluje cévy, zabraňuje kornatění tepen, podporuje činnost žaludku a žluči, má skvělý vliv na obnovování buněk. Díky podpoře tvorby červených krvinek pomáhá podporovat zásobení mozku kyslíkem. Čistí střeva, játra i mozek. Červená řepa je močopudná a pomáhá vylučovat soli z těla.

Červená řepa
Červená řepa

Zelí

Zelí poskytuje enormní dávku vitamínu C, vedle toho vápník, draslík, hořčík a fosfor. Je jedním z nejlepších zdrojů vlákniny. Díky nízkému počtu kalorií je dobrým zdrojem energie při hubnutí. Podporuje zdraví kůže, cév i kostí.

Špenát

Špenát obsahuje lutein, který působí jako antioxidant. Doporučuje se chudokrevným osobám jako podpora tvorby železa při jeho nedostatku. Draslík, ve špenátu hojně obsažený, reguluje krevní tlak.

 Čerstvé ovoce a zeleninu až k vám domů si můžete objednat na webu Gastrofresh.cz

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *