Často nad mnohými věcmi mávneme rukou a řekneme si, to bude stačit. Rozhodně nejsem výjimkou, ale postupně tento zlozvyk zvládám. Dnes bych se s vámi chtěl podělit o drobnost, která má ve finále obrovský vliv na vaše vaření. Konkrétně u nás velice populární mletá sladká paprika. Mnozí ji máte doma, kupuje pytlíky v supermarketu, někteří se již naučili kupovat koření na trzích nebo u malých výrobců, což je skvělé. Já osobně kupuji mletou papriku od kolegyně v práci. Její maminka pěstuje vlastní papriky, sama si je suší a pak si je nechává namlít. A výsledek? Neuvěříte, ale ta vůně, ta chuť, tomu se nic co jsem tady kdy koupil nevyrovná. Rok od roku kupuji větší a větší množství, letos 2 kg. Nemám ji pouze pro sebe, ale postupně ji rozdávám své rodině a přátelům. Kdo ji jednou zkusil, chce ji zas a zas. Domácí mletá paprika je prostě naprosto nejlepší.
A to je ten detail, který vám vaše kuchařské umění posune opět o notný kus dál. Drobný detail, nad kterým mnozí mávnou rukou zásadně ovlivní výsledek vašeho snažení v kuchyni. A tohle platí o všem, co používáme. pouze opravdu kvalitní suroviny vám umožní vznik dokonalého výsledku, tedy dokonalého pokrmu. Pokud dokáže jedna drobnost výrazně zvednout úroveň vašeho jídla, co pak taková drobnost dokáže udělat v negativním slova smyslu? Přesně, nudu, šeď, stereotyp, něco, co dělá každý, něco, co se nevymyká. A vy přeci nechcete být nudní, chcete lidem vykouzlit úsměv na tváři, vždy když ochutnají vaše jídlo.