Zde přináším další kousek z mého silvestrovského řádění. Na tento kousek jsem narazil při procházení kuchařky Romana Vaňka. Jestli to je pomazánka nebo dip nechám na každém z vás. Nicméně já použil jako pomazánku, ale dovedu si to představit jako jakýsi dip třebas k bramborům a podobně. Nicméně je to velice lehká záležitost a vcelku i dosti zdravá. Taková je tradiční Rozhunda.
Suroviny
- 125g měkkého tučného tvarohu v kelímku
- 25g másla
- 100g zakysané smetany
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
Všechny ingredience smícháte dohromady, pažitku (cca hrst) nakrájíte na drobno a vmícháte do směsi. Pak již jen stačí nechat krátce vychladit a můžete začít užívat. Pokud vše uděláte rychle, tak ani není nutné nechávat chladit, jelikož samotné ingredience budou vychlazené dost.
Pomazánky jsou zábava, celá příprava trvá v řádu pár minut a při tom udělají obrovský kus práce. Na tuto jsem narazil v kuchařce Romana Vaňka a určitě vám doporučuji pořídit si jeho kuchařky, jelikož jsou vážně skvělé. Jejich přehled naleznete na stránkách Pražského kulinářského institutu.