Rozhunda


Česká, Chuťovky, Dipy, Jen tak recepty, Pomazánky / Středa, 17 ledna, 2018

Zde přináším další kousek z mého silvestrovského řádění. Na tento kousek jsem narazil při procházení kuchařky Romana Vaňka. Jestli to je pomazánka nebo dip nechám na každém z vás. Nicméně já použil jako pomazánku, ale dovedu si to představit jako jakýsi dip třebas k bramborům a podobně. Nicméně je to velice lehká záležitost a vcelku i dosti zdravá. Taková je tradiční Rozhunda.

Rozhunda podle Romana Vaňka
Rozhunda podle Romana Vaňka

Suroviny

  • 125g měkkého tučného tvarohu v kelímku
  • 25g másla
  • 100g zakysané smetany
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Postup

Všechny ingredience smícháte dohromady, pažitku (cca hrst) nakrájíte na drobno a vmícháte do směsi. Pak již jen stačí nechat krátce vychladit a můžete začít užívat. Pokud vše uděláte rychle, tak ani není nutné nechávat chladit, jelikož samotné ingredience budou vychlazené dost.

Pomazánky jsou zábava, celá příprava trvá v řádu pár minut a při tom udělají obrovský kus práce. Na tuto jsem narazil v kuchařce Romana Vaňka a určitě vám doporučuji pořídit si jeho kuchařky, jelikož jsou vážně skvělé. Jejich přehled naleznete na stránkách Pražského kulinářského institutu.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *