Nivový pomazánkodip podle Kuby


Česká, Dipy, Jen tak recepty, Pomazánky / Sobota, 13 ledna, 2018

Loni jsem trávil čarodějnice na chatě u mého výtečného kamaráda Kuby. No, nebyl jsem tam sám, bylo tam „hafo“ lidí. Nicméně se tam mohutně pilo, to hlavně a mohutně jedlo. Ještě teď před sebou vidím tu lajnu hamburgerů. No a jelikož jsme hodně grilovali, Kuba udělal svůj Nivový dip. Hmmm, byla to super pomazánka :-). No já nevím, ono se to dá skvěle konzumovat na grilovaném mase, ono to funguje jako bezva dip k zelenině a ono to parádně chutná na dobrém pečivu jako pomazánka. Kam jen mám tohle zařadit? Ono je to přeci jedno, je to totiž skvělé. Díky Kubo. A i vy můžete vyzkoušet Kubíkův Dip z Nivy.

Dip z Nivy
Nivový dip nebo pomazánka. Jak chcete, nicméně já bych to jedl i jen tak lžičkou. Je to prostě boží.

Suroviny

  • 200-220g sýru s modrou plísní Niva
  • 1-1,5 velké zakysané smetany nebo 2-3 menší kelímky (hodně záleží jak hustou konzistenci budete chtít)
  • 4 kousky jarní cibulky i se zelenou natí
  • trocha sušeného oregana
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Na jemném struhadle nastrouháte Nivu a smícháte se zakysanou smetanou, trochou oregana a prolisovaným česnekem. Jarní cibulku očistíte, nakrájíte na malá kolečka, včetně natě a přimícháte do zakysané smetany s Nivou. Dochutíte solí a pepřem a opět důkladně promícháte. Dáte vychladit a pak používáte dle potřeby jako pomazánku nebo dip k masu či zelenině.

Dip z Nivy
Dip z Nivy nebo taky báječná pomazánka, jak jen budete chtít

Osobně jsem dip z Nivy již dělal mnohokrát a vždy s obrovským úspěchem. Moc rád jej používám při grilování. Jako pomazánku jej mám rád jen tak na chleba nebo i pro návštěvu na jednohubky. Jen si musíte dát velký pozor, aby se jím návštěva nepřejedla. Pak když přinesete večeři, všichni jen koukaj, kam to asi dají. bříška jsou plná.

U podobných záležitostí prostě nevíte a ono je to ve výsledku jedno. Tato kombinace je tak skvělá, že si ji můžete dát jako dezert. Kubo, moc děkujeme za recept a za to, žes to s našimi kecy vydržel.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *