Farmářské trhy na Náplavce jen tak


Akce / Sobota, 12 listopadu, 2016

Člověk by si mohl myslet, že tady teď budu vyprávět velmi sofistikovaně o farmářských trzích na Náplavce (Rašínovo nábřeží), ale ono to ani tak moc nebude. Spíš bych se chtěl podělit o příjemný zážitek. Farmářské trhy jsou na Náplavce každou sobotu dopoledne, ale já tam nikdy nebyl, až do dnešního rána. V noci jsme slavili moje narozeniny (25té) a jak to bylo delší, tak jsem přespal u kamaráda Kuby. Pravda, Zuzu, Kubova Zuzu nás už v 5 ráno hnala, abychom šli už konečně spát. No a jelikož jsme se v noci domlouvali, že půjdeme ráno pro snídani nebo se nasnídat na trhy, tak Víťa uvědoměle šel všechny v 8 ráno vzbudit, abychom nezapomněli jít přeci na ty trhy :).

img_1531-1
Kachní paštika s portským vínem a tymiánem, konfitovaná kachní játra s portským vínem a tymiánem, domácí pšeničná bageta a alpský domácí chléb

Nápad vyrazit to byl bezpochyby báječný. Musím vyzdvihnout, že po celonočním popíjení si dát venku na čerstvém, chladném a mrazivém vzduchu perfektní vychlazenou a vyladěnou patnáctistupňovou IPAu je krásný start do nového dne. A když si pak člověk koupí domů tyto orgazmické produkty, je pak ten den takový o dost hezčí. Takže já si nakoupil kachní paštičku, kachní jatýrka a báječné pečivo. No a dietář se šel zase zasebevraždit. Jediné co mě opravdu mrzí, že ty spoje pro mě na Náplavku nejsou úplně ideální a když jedete autem, tak zase horko těžko zaparkujete. To Kubajz to má pár kroků z bytečku. V tomhle mu tu jeho lokalitu závidí. Ještě mu ji závidím kvůli tomu rušnému nočnímu životu, které v okolí tepe a ještě mu závidím, že se může před spaním procházet kolem Vltavy a muže tam nahánět opilé holky 🙂 a tak.

Tak abych to pro dnešek uzavřel, chtěl jsem se pouze pochlubit skvělým nákupem a o trzích někdy příště, až bude zase teplo. To pak vezmu foťák a udělám i pár fotek a dám sem více informací a zkušeností.

Tak si tam taky skočte, třeba příští víkend, chybu neuděláte.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *