Linguine al pomodoro con salsiccia


Hlavní jídlo, Italská, Jen tak recepty, Těstoviny / Pátek, 14 října, 2016

Ještě stále jsem se nedostali k pokračování našeho seriálu kulinářského cestování, ale já samozřejmě jím a vařím. Mám kamaráda, který jezdí pravidelně do Itálie a vždy mi přiveze italské ingredience pro vaření a já pak s chutí uvařím nějakou italskou dobrotu. Nyní bych vám zde chtěl ukázat jeden jednoduchý a zároveň neuvěřitelně chutný recept, patřící k italským základům. Linguine al pomodoro con salsiccia, recept mnoha variant, který si můžete upravit dle své chuti.

img_8794-1

Ingredience:

  • linguine (můžete však použít i jiné těstoviny, které máte rádi, například spagetti, mé nejoblíbenější no.1)
  • 350g italská rajčatová sťáva (udáváno bývá jako rajčatový protlak, ale s naším protlakem to skutečně nemá nic společného)
  • 2 stroužky česneku
  • 90g pancetty
  • čerstvá bazalka
  • 2 klobásky salsiccia
  • parmazán
  • olivový olej
  • cukr
  • sůl a pepř

Uvařit toto jídlo není nic složitého. Celá příprava je neuvěřitelně rychlá a já díky tomu že mám tento recept již najetý, tak dělám věci společně. Jako první věc dávám vařit těstoviny, samozřejmě záleží hodně na tom, jaké zvolíte. Když totiž vaříte sapgetti no.1, tak ty dáte vařit jako jedny z posledních, neboť jsou hotové během pár mit. Takže se podívejte, jak dlouho budete těstoviny vařit, aby jste je nepřevařili, to je pak skutečný hnus. Nicméně já tedy dám vařit vodu se solí a jakmile voda začne vřít, tak do ní dám linguine a jdu na omáčku.

Na hlubokou pánev dám kapku olivového oleje a do něj na kostičky nakrájenou pancettu, kterou 2 minutky opékám a pak přidám na kousky natrhané 2 italské kolbásky salsiccia a na plátky nakrájený česnek. Jakmile je salsiccia pěkně opečená (pozor ať si nespálíte česnek, je pak nepříjemně hořký), vše zeleji rajčatovou šťávou. Ta italská je perfektní, má prostě jinou a plnější chuť. Vše nechám pár minut provařit a pak dochutím solí, pepřem a lžičkou cukru (osobně používám nerafinovaný). Na závěr přidám hrst nasekané čerstvé bazalky, promíchám a do omáčky přesunu uvařené linguine. A teď co je důležité a naučila mě to ségra. Těstoviny vaříte na skus, tedy al dente, ale měly by být trošku tvrdší než jak je chcete mít finálně, nebojte se, že máte omáčku hodně tekutou a je jí hodně, ty těstoviny jakmile je tam vmícháte, odeberou ještě jisté množství tekutin a omáčka se zahustí. Vůbec se nebojte přidat i jednu naběračku vody z testovin. Ta vám navíc zajistí, že se bude omáčka krásně na těstovinách držet. Jak málo stačí k dokonalosti. No a to je vlastně vše, jak prosté, že? Osobně servíruji pomocí kuchařské pinzety namotáním. Pak na těstoviny přidám ještě trošku omáčky a kousky klobásky a pancetty. Na vrchol nastrouhám hoblinky parmazánu a ozdobím bazalkou.

Tak dobrou chuť.

A když si já, „chilližrout“, chci tento pokrm ještě vylepšit, tak po přidání rajčatové šťávy přidám nějakou dobrou chilli papričku.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *