Nějak jsem se rozjel s vařením receptů z kuchařky Romana Vaňka Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. Tentokrát jeden z mých nejoblíbenějších polévkových receptů, který vařím už opravdu dlouho. Takže asi tušíte můj verdikt, ale i tak si recept projděme. Kedlubnová polévka pro vás může znít prapodivně, ale je skvělá a tentokrát si ji můžete uvařit podle receptu zde.

Jak to šlo?
Jsem téměř přesvědčený, že tohle byl první recept, který jsem z této Romanovy kuchařky vařil. Postupoval jsem přesně krok po kroku a neodchýlil jsem se ani o píď. A rozhodně jsem udělal dobře. Recept je neskutečně jednoduchý a dnes jej již dělám tak nějak od oka. Koupím 2 kedlubny a jdu vařit.
A výsledek?
Byl jsem naprosto nadšený, když jsem zjistil, že vizuálně vypadá polévka úplně jako v kuchařce. Když jsem ochutnal, tak mi naskočila husí kůže, ale taková ta příjemná. Polévka je neskutečně lahodná a všem nám moc chutná. Dá se dělat přesně podle receptu nebo ji můžete kompletně rozmixovat jako pyré. Smetana s muškátovým oříškem ji moc hezky vyladí a vše sedí tak jak má. Rozhodně vám vřele doporučuji ji vyzkoušet. Možná vás může polévka z kedlubny odradit, jako zvláštní kombinace, ale já říkám: „Je naprosto boží.“

Trocha reklamy
Romanovy kuchařky zbožňuji. Jsou to knihy, které nejčastěji beru do ruky. Stejně tak mám moc rád kurzy, které pořádá PRAKUL. A ačkoliv nemáme žádné obchodní partnerství, tak já je a jej budu vždy plně podporovat, jelikož dělají skvělou věc pro nás všechny. Takže zde máte odkaz a vybírejte z nabídky Pražského kulinářského institutu. Pokud by vás zajímaly ještě další kuchařky ze kterých vařím, podívejte se na stránky Knihy & kuchařky. Tam najdete i jiné, než Romanovy kousky. Postupně tam kuchařky přidávám, protože jich doma mám opravdu hodně. Dá se říct, že jsem kuchařkový sběratel.