Vaříme podle Vaňka #10 – Kedlubnová polévka


Česká, Polévky, Vaříme podle Vaňka / Sobota, 7 června, 2025

Nějak jsem se rozjel s vařením receptů  z kuchařky Romana Vaňka Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. Tentokrát jeden z mých nejoblíbenějších polévkových receptů, který vařím už opravdu dlouho. Takže asi tušíte můj verdikt, ale i tak si recept projděme. Kedlubnová polévka pro vás může znít prapodivně, ale je skvělá a tentokrát si ji můžete uvařit podle receptu zde.

Kedlubnová polévka
Kedlubnová polévka

Jak to šlo?

Jsem téměř přesvědčený, že tohle byl první recept, který jsem z této Romanovy kuchařky vařil. Postupoval jsem přesně krok po kroku a neodchýlil jsem se ani o píď. A rozhodně jsem udělal dobře. Recept je neskutečně jednoduchý a dnes jej již dělám tak nějak od oka. Koupím 2 kedlubny a jdu vařit.

A výsledek?

Byl jsem naprosto nadšený, když jsem zjistil, že vizuálně vypadá polévka úplně jako v kuchařce. Když jsem ochutnal, tak mi naskočila husí kůže, ale taková ta příjemná. Polévka je neskutečně lahodná a všem nám moc chutná. Dá se dělat přesně podle receptu nebo ji můžete kompletně rozmixovat jako pyré. Smetana s muškátovým oříškem ji moc hezky vyladí a vše sedí tak jak má. Rozhodně vám vřele doporučuji ji vyzkoušet. Možná vás  může polévka z kedlubny odradit, jako zvláštní kombinace, ale já říkám: „Je naprosto boží.“

Kedlubnová polévka z kuchařky Romana Vaňka
Kedlubnová polévka z kuchařky Romana Vaňka

Trocha reklamy

Romanovy kuchařky zbožňuji. Jsou to knihy, které nejčastěji beru do ruky. Stejně tak mám moc rád kurzy, které pořádá PRAKUL. A ačkoliv nemáme žádné obchodní partnerství, tak já je a jej budu vždy plně podporovat, jelikož dělají skvělou věc pro nás všechny. Takže zde máte odkaz a vybírejte z nabídky Pražského kulinářského institutu. Pokud by vás zajímaly ještě další kuchařky ze kterých vařím, podívejte se na stránky Knihy & kuchařky. Tam najdete i jiné, než Romanovy kousky. Postupně tam kuchařky přidávám, protože jich doma mám opravdu hodně. Dá se říct, že jsem kuchařkový sběratel.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *