Dnes jsem tady opět s krátkou recenzí receptu z kuchařky Romana Vaňka Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. No a jelikož se snažím jet kuchařku recept po receptu, je zde další polévka a konkrétně tedy Čočková polévka se zelím. Zelí mám moc rád, čočku možná ještě více, šunka je pecka, tohle musí fungovat, no ne?

Jak to šlo?
Vzpomínáte na minulou recenzi na Hrstkovou polévku? Zase luštěniny a zase jsem musel dodávat trošku tekutin. Možná dělám někde chybu já. Možná bych ty luštěniny měl odvážit až po uvaření. Jinak mi přijde, že mi stále chybí tekutina a polévka je výrazně hustší než v receptu, tedy v kuchařce. Jinak vše fungovalo náramně dobře a držel jsem přesně receptu. Zákyska byla v polévce super a kdo raději něco více do sladka použijte smetanu na šlehání. Podle mě to i s ní bude skvěle fungovat.

A výsledek?
Mě přišel výsledek jako opravdu dobrý. Ve svém snažení jsem se vizuálu dost přiblížil a chuť byla skvostná. Je to vlastně taková bílá zelňačka s čočkou. Místo klobásy pražská šunka. Chuťově moc příjemná polévka, kterou si dám někdy zas, až nebudu vědět jakou polévku si udělat. Zatím si polévky objednává náš Kubík. Naposled to byla naše rajská polévka, kterou opravdu miluje. Jen si ji vyžádal s těstovinami místo rýže.
A moje finální hodnocení. Doporučuji vám tuto Romanovu polévku vyzkoušet, je opravdu velice dobrá a je to zas něco jiného, než co si většinou doma uvaříte. Navíc suroviny jsou velice snadno dostupné a mnohdy je máte běžně doma.

Trocha reklamy
Romanovy kuchařky zbožňuji. Jsou to knihy, které nejčastěji beru do ruky. Stejně tak mám moc rád kurzy, které pořádá PRAKUL. A ačkoliv nemáme žádné obchodní partnerství, tak já je budu vždy plně podporovat, jelikož dělají skvělou věc pro nás všechny. Takže zde máte odkaz a vybírejte z nabídky Pražského kulinářského institutu.
