Mňam TV, televize bez kočiček


Média / Středa, 23 srpna, 2017

Každý kdo rád vaří, také rád kouká na pořady o vaření. Osobně si vybavuji první pořady na které jsem se díval, jako například Prima vařečka. Když je vidím dnes, je to úsměvné. Nicméně pak se v televizi začaly objevovat pořady o vaření víc a víc a kabelové televize začaly zařazovat do své nabídky první kanály zaměřené na vaření. První, který si vybavuji já a který jsem začínal sledovat byla a je TV Paprika, maďarská televize. Začaly přibývat další jako Food Network a pak se objevila česká Mňam TV. Když jsem ji zaznamenal, říkal jsem si, to je blbost. Pořady spíše děsivé. Co vařili mě nelákalo, bylo to nezajímavé a já si říkal, tohle brzo skončí. Jenže pak přišel zlom a tato televize změnila koncept. Zůstali u vaření, ale začali točit vlastní pořady a já najednou zjišťuji, že na tuto televizi koukám čím dál tím častěji. Moderní pořady, šikovní kuchaři, zajímavé recepty. Jasně, často opakují, ale to je přeci v pořádku, já nemůžu u bedny sedět pořád a tak jsem rád, že mi toho moc neuteče.

V současné chvíli patří do repertoáru kuchaři Martin Polačko, který má má pořad Chlap za plotnou. Martina jsem moc nemusel když měl pořad na jiné české televizi, ale tady jsem si jej oblíbil. Příjemné recepty moderní kuchyně, často pocházející z mexické, španělské kuchyně, nebo pouhá inspirace. Martin se nenechává svazovat a jede si svou. Co mě pak potěšilo, bylo potkání Martina poblíž mého bytu v Praze.

Dalším z kuchařů je Luke Grunshaw s pořadem Lukovo spokojídlo. Luke jako majitel a provozovatel foodtrucku představuje často street food kousky nebo jídla populární ve Státech. Luke je roztomilý, jeho výslovnost a volba některých slov člověku vykouzlí úsměv na tváři. Luka jsem viděl na oslavách pivovaru Staropramen a zájem o jeho foodtruck byl velký. No možná i trošku proto, že pekelně pršelo a lidé se schovávali pod jeho stříškou. Ale vážně, zákazníků měl hromadu a já se ani nedivím, jídlo od něj vypadalo náramně.

Pak tady máme Marka Pavalu, potetovaný sympaťák s pořadem Tetovaný šéf. Marek představuje věci, které teď frčí. Rád se od něj nechávám inspirovat, tedy ve vaření, jelikož v tetování máme malinko odlišný vkus. Marka sleduji velice rád, často u něj totiž zachytím finty a finesy, které pak můžu využít sám.

První ženu, kterou zmíním je Adéla Suchomelová, která nás provází pořadem Sladká Adie. Pořad o pečení a sladkostech. To není úplně to u čeho při sledování ani nedýchám. Nicméně i pečení mám rád a tak se rad nechám poučit.

Druhou zástupkyní něžného pohlaví je Klára Hájková s pořadem Veget s Klárkou. Jako já mám zdravou stravu rád, ale z počátku jsem přepínal, protože to bylo hlavně o smootie, ale později se rozjely zajímavé recepty, které se k mému dietaření hodí.

No a na konec to nejlepší. Tedy spíš pro mě nejoblíbenější a tím je Láďa Dvořák s pořadem Láďův Orientexpress. Skutečně mám rád rozmanité kuchyně, ale Asii prostě zbožňuji. Láďa ukazuje úžasné indické, thajské, čínské, japonské a další recepty a mě odkrývá tajemství toho, jak takové věci zvládnout a připravit doma sám. Jeho recepty rozhodně plánuji vyzkoušet snad všechny.

Novým pořadem, který se nyní objevil je Pravá Itálie s Riccardem. Malinko jsem to skouknul, ale ještě jsem tomu úplně nepřišel na chuť. Což vůbec neznamená, že to není dobré, jen já ještě potřebuji trochu času.

Čím mě tato televize ještě potěšila je to, že zájemcům posílá svůj časopis. Zatím vydali první číslo v červnu, tak uvidíme, co bude dál. O časopise možná někdy později až uvidím, jak se jim s ním daří.

V neposlední řadě nesmím zapomenout na jejich webové stránky www.imnam.cz. Zde můžeme objevit komplet archív receptů, které již byly odvysílány a Ti, kteří tuto televizi sledovat nemohou, zde mohou sledovat recepty a pořady přes internet. Rád si jejich stránky pročítám, jelikož uveřejňují i články o potravinách, některých úpravách, bohužel jich není mnoho a jsou často převzaty, ale to zas tolik nevadí.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *