Piva Ležák a Wit z pivovaru Lobeč


Nápoje, Piva / Sobota, 25 února, 2017

Je to už nějaký ten pátek, co jsem během jednoho víkendu zabloudil do restaurace Špajz, o té budu vyprávět někdy jindy, byl jsem autem, o tom budu také vyprávět jindy, dal si velice dobrý oběd,  bohužel bez piva. Myslím,  že chápete, ano kvůli tomu autu. Celou dobu jsem pošilhával po servírce, ne vlastně po vytrýnce, kde byly nějaké lahve s pivem. A proto, když jsem odcházel a platil, slovo dalo slovo a já si přikoupil 2 láhve na ochutnání domů. Hrdý to majitel 2 piv parostrojního pivovaru Lobeč u Mšena. 

Vůbec jsem tento pivovar neznal, ale moc mě zaujalo to parostrojní. Na stránkách pivovaru www.lobec.cz je mnoho zajímavých informací, včetně historie a tradice. Stručně řečeno, nebudu tady přepisovat co již někde je, jedna se o technickou památku,  pivovar má tradici již někdy od roku 1600, pořádají mnoho akcí  a nabízejí prohlídky. Pro mě jasný impuls, tam chci. Jen musím vymyslet dopravu, přeci tam nepojedu a nebudu pít. 

Teď už něco o tom pivu. 

Ležák, příjemný světlý Ležák plzeňského typu. Četl jsem na něj nějaké recenze a překvapilo mě jak byly některé z nich negativní. Pro mě to byl ležák nadprůměrný, s chutí jsem jej vypil. Bavila mě jeho hořkost, které nebylo zbytečně mnoho a chuťově to pivo bylo pro mě plné a fajn. Takže určitě doporučuji vyzkoušet. Na zadek si z něj ne sedněte, možná po 10ti, ale určitě si pochutnáte. 

Wit, pšeničné pivo typu Belgian Witbier. Belgická piva mám rád a tak jsem byl zvědavý,  protože pšeničné, belgické jsem ještě neměl. A bavilo mě dost. Oproti německým je méně výrazné a to mi neuvěřitelně vyhovovalo. Je hodně pitelné,  díky lehké kyselosti osvěžující. Tohle si umím představit v léte na zahrádce nebo i u vody.

Nechci a nebudu vám tady vypisovat fakta, která si najdete na stránkách pivovaru nebo z recenzi na internetu. Já vás pouze seznamují s tím,  co jsem potkal a jestli mi to chutnalo. 

Chutnalo.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *