Penzion Sen (Černá v Pošumaví)


Cestování, Restaurace / Středa, 6 září, 2017

Na dovolené jsem toho moc nenavařil, ale čas od času jsem se dostal do nějaké restaurace, a tak tady mám další rádoby recenzi restaurace z Černé v Pošumaví. Během dovolené jsme byli ubytováni v příjemném penzionu Sen. Jako nebudu vám lhát, ceny za ubytování jako v Rakousku, ale když chcete bydlet na Lipně trošku na úrovni, nemáte moc na výběr. Nechci si stěžovat, tak musím říct, že penzion to byl výborný. Čisto, vše nové a moderní, velice příjemná obsluha, rozhodně jsme byli spokojeni. Jeden večer a pak i další jsem se rozhodli, že ochutnáme jejich kuchyni. Ačkoliv dnes mohu říct, že to bylo nejlepší jídlo, jaké jsme během dovolené měli, bohužel kvalita fotek, které jsem musel dělat ve velice špatných světelných podmínkách tomu neodpovídá. Tak se vám za ty zazrněné fotky omlouvám. Penzion Sen však plně doporučuji.

Restaurace

Restaurace moc příjemná, včetně zastřešené zahrádky i toho venkovního posezení. O kvalitě nás přesvědčilo již jen to, že v restauraci bylo poměrně plno, scházeli se zde i lidé z okolí, kteří sem vcelku hojně dojížděli. Obsluha příjemné a vzhledem k zaplnění restaurace i poměrně svižná. Nikdy jsme na jídlo nečekali déle než 30 minut a pokud to hrozilo, vždy nás dopředu upozornili.

Co jsem si dal já

Děvčata mě svým výběrem nepřekvapila. Co mě překvapilo bylo to, že nejprodávanějšími jídly v restauraci byly pizzy. Tohle jsem odmítal a vybíral z jídel pro naši končinu typičtějšími. Proto jsem zvolil Panenské medailonky přelité krémovou omáčkou s houbami a šťouchané brambory. Mé hodnocení? Nebyl jsem z toho paf, ale jídlo připraveno výborně a chutně. Moc jsem si pochutnal a byl jsem naprosto spokojený. Pro zdejší lokalitu a roční období bych však uvítal, kdyby byly použity jako houby nějaké hříbky nebo houby z lesa. V omáčce však byly žampiony, což bylo podle mě škoda. Nicméně reputaci si u mě vylepšili následující den, kdy jsme si dali jejich bramboračku a v ní byly skvělé hříbky. Tak vlastně nevím, proč do omáčky dali žampiony. To však beru jako drobnost, která by toto jídlo posunula ještě o level výše.

Panenské medailonky přelité krémovou houbovou omáčkou
Panenské medailonky přelité krémovou houbovou omáčkou

Verča

Má drahá dcerka zvolila nečekaně opět pizzu jako posledně. Zvolila pizzu Proscuitto, ale jelikož ve svém věku prostě olivy nejí, poručila si ji bez nich. Ochutnal jsem, samozřejmě nejsme v Itálii, ale pizza velice dobrá.

Šunková Prosciutto (bez oliv, které Veve nemá ráda)
Šunková Prosciutto (bez oliv, které Veve nemá ráda)

Zuzka

A co si dala má nejmilejší? Pizzu :-). Zvolila jejich pizzu Sen, na kterou si poručila navíc chilli. Ano, my milujeme chilli. Pizza se smetanovým základem, kuřecím masem, žampiony, rukola, niva. Také jsem ochutnal a moc povedená pizza. Opět, v Itálii se tolik s pizzou se smetanovým základem nepotkáte, ale tohle rozhodně neurazí, naopak potěší.

Pizza Sen
Pizza Sen

Pivo

Restaurace nabízí pivo ze stáje Staropramenu, což není špatné. Myslím, že by mohli zabodovat, pokud by nabízeli i něco z lokální nabídky minipivovarů, ale chápu, že pro masy je český ležák vždy více preferovaný.

Závěr

Co říct na závěr? Chápu, proč tam ty pizzy tak frčí, oni opravdu umí a klasická jídla mají také výborné. Celkově se ukázalo, že tento penzion Sen má výbornou restauraci a osobně si dovolím její návštěvu s klidným svědomím doporučit. Nebudete litovat.

Pokud by vás zajímalo o penzionu, či restauraci více, tak vám zde dávám link na jejich webové stránky, kde najdete i kompletní jídelní lístek. Ceny prostě neřešte. Restaurace se musejí uživit a zde bych i řekl, že vzhledem ke kvalitě a lokalitě jsou ceny odpovídající, možná i vzhledem ke kvalitě bych řekl, lehce nižší. Já se tam budu vracet rád, pokud se v této oblasti budu zase někdy pohybovat.

Penzion Sen na Lipně

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *