Halušky na „prasáka“ se zakysanou smetanou a kečupem


Česká, Hlavní jídlo, Jen tak recepty / Středa, 18 března, 2020

Ano, peklo zamrzlo, mrkev v zimě a já mám i v názvu receptu kečup. Možná i trošku blázním, ale opravdu jen trošku. Musím říct, že i já občas přistoupím k surovině, kterou moc nemusím. Mě doma vydrží kečup klidně i 2 roky a on se normálně nezkazí. Je to již opravdu mnoho let, co jsem poprvé jedl tuto kombinaci, halušky se zakysanou smetanou a kečupem. Bylo to někdy v mých 18ti letech a tehdy jsem jedl všechno, včetně Mekáče a podobných věcí.

Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

A proč jsem přistoupil k této „mňamině“ jak říkají mamky na mimibazaru? Je to jednoduché. Když jsem pro vás chystal recepty na brynzové halušky a strapačky se zelím a uzeným masem , úplně jsem zapomněl si nafotit čisté uvařené halušky, do základního receptu na haluškové těsto. Jsem prostě hlava děravá. A tak jsem přemýšlel, jak halušky využít ještě jinak a vzpomněl jsem si na tento recept. Takže pokud chcete udělat nějakou prasečinu, tak si udělejte halušky se zakysanou smetanou a kečupem.

Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Suroviny

  • čerstvě uvařené halušky (dle receptu zde) – halušky ze 700g brambor
  • 300g zakysané smetany (je to přibližně 1,5 kelímku)
  • 1-2 lžíce kečupu (dle chuti)
  • 2 střední cibule nebo jedna velká
  • 200g slaniny
  • 1 lžíce sádla
Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Postup

  1. Jako první věc si nakrájíte slaninu na kostičky a začnete ji restovat v kastrůlku na sádle.
  2. Jakmile je slanina hezky opečená, začnete s ní restovat cibuli, kterou máte nakrájenou na drobno.
  3. Během restování si můžete dát vařit halušky, na které jste si připravili těsto podle receptu za základní haluškové těsto.
  4. V misce si smícháte zakysanou smetanou, kečup a polovinu restované slaniny s cibulí.
  5. Směs smícháte s uvařenými haluškami.
  6. Na talíř servírujete halušky se zakysanou smetanou a kečupem, na povrchu ozdobíte restovanou slaninou a cibulkou.
Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Vím, že tohle není žádný výkvět gastronomie, ale ten, kdo má rád brynzové halušky, by mohl i tuhle rychlou a jednoduchou variantu uvítat.

Kečup?

Kečup je rychlá varianta, která k takovému receptu patří, nicméně můžete použít domácí kečup nebo jej můžete nahradit rajčatovou šťávou nebo rajčatovým protlakem. Cesty kečupapáně jsou nevyzpytatelné.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *