Struhadlo na halušky


Nástroje a vybavení kuchyně / Pátek, 21 února, 2020

Představa, jak budu zase halušky protlačovat sítem mi vždy orosí čelo. Jasně, pořád menší „vopruz“ než je nožem seškrabovat z prkénka. Ono ty síta na halušky, teda hlavně ty levnější, jsou z takového tenkého plechu, různě se kroutí a časem se rozpadají na prvočinitele. Já pak vždy chytám záchvat vzteku, který v sobě intenzivně potlačuji a tvářím, jak jsem vyrelaxovanej a totálně v pohodě. Moje srdce buší, adrenalin a testosteron stříká všude kolem a já nenápadně hledám panáka něčeho dobrého. Dlouho jsem si říkal, Pavle, to musíš vyřešit. Musíš najít něco, co Ti tu práci usnadní, hlavně v těch domácích podmínkách.  Na internetu objevuji jednoduché struhadlo na halušky. Jelikož mám vcelku dobrou zkušenost s produkty od firmy Tescoma, tak kontroluji jejich web a zjišťuji, že jej mají, nestojí nesmysl a mohlo by to dokonce i fungovat.

Síto na halušky
Síto na halušky

Struhadlo na halušky GrandCHEF

Tescoma nabízí 2 struhadla. Jedno je takové celoplastové a ve mě příliš důvěry nevzbudilo. Představa, jak s ním dělám halušky mi v žaludku vyvolává mírné chvění a já se ohlížím a uvědomuji si, že opět hledám panáka něčeho dobrého. Tak tohle ne. Nicméně hned další výrobek Struhadlo na halušky GrandCHEF se mi zamlouvá. Má hlava je v klidu a já cítím pocit rovnováhy Jin a Jang. Struhadlo se mi líbí. Materiál vypadá pevně a odolně. Půjde pěkně položit na hrnec a já si umím představit s ním něco tvořit. Cena není závratná a tak pokud rádi vaříte halušky, je to dobrá volba.

Struhadlo na halušky GrandCHEF Tescoma
Struhadlo na halušky GrandCHEF Tescoma

Moje zkušenost

Pokud čtete můj blog od úplného začátku, tak jste jistě narazili na jeden z prvních příspěvků, který vypráví o našem Slovenském večeru. V té době jsem již používal klasické síto na halušky. Používal jsme jej již několik let a vždy jsem si vrčel pod vousy, že mě to s ním nebaví a že je to děsná otrava. Nyní jsem si pořídil struhadlo na halušky GrandCHEF od Tescomy a musím říct, že je to obrovský rozdíl. Těsto nastrouháte do vařící vody jedna dvě. Já jej poprvé použil, když jsem vařil cca 6 dospělých porcí a byla to náramná pohoda. Rychlá práce, snadné mytí, velká stabilita. Osobně za sebe mohu říct, že jsem velice spokojený. Samozřejmě, zásobník na těsto by mohl být větší, ale i s tímto malým to šlo parádně od ruky.

Ne jen halušky

Ačkoliv Tescoma dělá ještě jeden model s menšími oky, struhadlo na noky GrandCHEF, tak si myslím, že s tím na halušky si plně vystačíte. Noky, zavářku, kapání, špecle, to vše se struhadlem na halušky v pohodě zvládnete. Je to velice univerzální pomocník.

Struhadlo na halušky GrandCHEF Tescoma
Struhadlo na halušky GrandCHEF Tescoma

Co říct na závěr?

Za sebe vám struhadlo na halušky mohu vřele doporučit. Jednoduchý, praktický a univerzální nástroj, který vám v kuchyni nezabere mnoho místa a ušetří hromadu práce.

Klady

+ jednoduché použití
+ univerzální
+ stabilní při práci
+ snadno se čistí
+ vyroben z kvalitních materiálů

Zápory

– menší zásobník na těsto

 

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *