Rok 2019 je fuč


Nezařazené / Úterý, 31 prosince, 2019

Jako cože? Už je zase konec roku? To nějak nedávám. Rok 2019 utekl ještě rychleji než rok 2018. Tak tady opět sedím a přemýšlím a rekapituluji. Ne pouze z pohledu mého blogu, ale také toho, co vše se událo v mém, vlastně dnes již našem životě. Jsme stále spolu, já a Zuzka a brzo nás čeká velké překvapení, na které se opravdu hodně těšíme.

Rok 2019 byl na blogu velmi úspěšný. A já vůbec nevěřil, že se bude tak dařit. Za to bych vám všem, mým čtenářům chtěl velice poděkovat. Neuvěřitelně si vážím vaší přízně. Nyní děkuji se zpožděním, jelikož jsem koncem roku nebyl vůbec doma a věnoval jsem se hlavně sobě, mé Zuzce, rodině a přátelům. Proto mé díky přicházejí až nyní, ale myslím, že vy mi to odpustíte.

Loni jsem byl nadšený, jak se zvedla návštěvnost a letos jsem byl naprosto šokován.

Nejčtenější recepty v roce 2019

  1. Rizoto jako ze školní jídelny – tady se budu jako každý rok opakovat. Je to evergreen, který jste si oblíbili a je to znát. Absolutně největší návštěvnost, nejčastější komentáře. Rádi jej vaříte, rádi jej jíte a vaši strávníci také. U nás se taky doma dost vaří, je to již taková rodinná klasika.
  2. Škvarkové placky podle Romana Vaňka – tento recept letos výrazně poskočil. Již loni byl v TOP 10 na 8. místě, letos je to stříbro. Roman je borec a vy jeho recepty milujete. Nicméně vzhledem k úctě k Romanovi nechci rozepisovat jeho recepty na svém blogu, jelikož on si dal tu práci napsat knihy a tak je fér, aby kdo chce podle něj vařit si je koupil. Já je mám úplně všechny.
  3. Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí – opět recept, který byl populární již loni. Letos si polepšil o jedno místo a já jsem za to rád, jelikož je to můj vlastní recept.
  4. Bramboračka podle Romana Vaňka – nemohu se divit, že recepty Romana Vaňka táhnou. Letos tento recept spadl o jedno místo dolů. Recepty Romana jsou naprosto špičkové a já mohu jen všem doporučit si koupit Romanovy kuchařky. Letos mě však překvapilo, je ne jen jeho recepty, ale také fotografie jeho jídel. Na Polívkování na Smíchovské náplavce jsem našel stánek, který používal mou fotografii polívky od Romana jako reklamu. Já jsem rád, když se někomu mé fotografie líbí, rád je poskytnu, nicméně chci, aby mě o souhlas ten, kdo fotografii chce požádal. Jsem pak ochoten poskytnou fotografii i v nejlepším možném rozlišení a kvalitě.
  5. Gnocchi se smetanovou omáčkou aneb falešné carbonara – další z mých receptů, který se vám líbil již v loni a letos poskočil o místo nahoru. České carbonara, jak je máte rádi a vůbec vám nevadí, že to není ten opravdový originál. A více co? Mě to nevadí také,
  6. Domácí sýr – Čerstvý sýr sýřený citrónovou šťávou nebo octem – v letošním roce vás zajímala i výroba potravin. Udělat si doma vlastní čerstvý sýr je paráda a s pomocníky od Tescomy to dokoncei skvěle funguje.
  7. Dušené bílé zelí podle mé babičky (zahuštěné bramborem) – tento náš starý rodinný recept si stále získává vaši přízeň a tak si letos polepšil o 2 místa. Ne jen já, ale celá má rodina toto zelí zbožňujeme. Je jiné a je skvělé.
  8. Nakládané papričky Jalapenos – i letos se do TOP 10 dostalo chilli. Loni se vám nejvíce líbil recept na chilli omáčku Atomová bomba. Letos jste si nejvíce četli o nakládání papriček Jalapenos. I my jsme zjistili, že i když pěstujeme hodně druhů chilli, tak musíme pro další sezónu ubrat co do počtu druhů a vysadit si více rostlin Jalapenosek, protože těch je vždy nedostatek.
  9. Kuřecí šunka podle Tescomy – další z výrobních receptů a opět spojených s Tescomou je recept na kuřecí šunku. Je skvělá a tak nějak si říkám, že bych si ji měl zase udělat.
  10. Pomalu pečené vepřové plecko s bramborovým knedlíkem a zelím – na konec nejlepších 10ti receptů se dostala tato klasika. Je to pro mě vždy vzpomínka na mou babičku a vlastně i mou mámu, která toto jídlo dělává dodnes a já si to převzal i do své kuchyně. Jen to není nic pro dietáře :-).

Srovnání

Když srovnám rok 2018 a 2019, tak mám na tváři obrovský úsměv. Již loni jsem říkal, že udržet návštěvnost na úrovni roku 2018 bude nesmírně těžké. Ani ve snu by mě nenapadlo, že návštěvnost půjde tak nahoru. V roce 2018 jsem měl 17209 návštěv a letos, v roce 2019, to bylo pro mě závratných 51412.  To je neuvěřitelné a moc za vaši přízeň děkuji. Převážná většina z vás přichází přes vyhledávač Google, což je naprosto pochopitelné. Sám, když hledám recepty, je Google to první na co se obrátím.

Novoroční předsevzetí

Již mnoho let si nedávám Novoroční předsevzetí, nicméně vám mohu slíbit, že letos se můžete těšit na spoustu zábavného vaření, někdy opět na netradičních místech a pokud vše půjde, tak i malé překvapení, které jsem nazval Food Fetiš. Tak se máte na co těšit a já vlastně taky.

Přeji vám krásný a úspěšný rok 2020, hlavně hodně štěstí a zdraví. To ostatní již přijde samo.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *