Kuchařka První republiky podle 9.B v roce 2018


Knihy & kuchařky / Pátek, 29 března, 2019

Přednostně jsem se rozhodl zařadit jako další z mých kuchařek právě tuto. A vy se jistě ptáte proč? Inu, je to vcelku jednoduché, ale začnu s vyprávěním úplně od počátku. Tato kuchařka je totiž vcelku výjimečná.

Mladé kuchaře je nutné podpořit

Stejně jako mnoho ostatních, tak i já sleduji vše možné na různých sociálních médiích. Jedno z mých oblíbených je Instagram, jelikož sám rád fotím a ona fotka řekne mnohdy řekne více než text. I proto se dnešní moderní kuchařky soustředí na to mít opravdu velice kvalitní a moderní fotografie jídel, protože i očima člověk jí. A tak i na Instagramu sleduji Romana Vaňka, kterého velice respektuji a rád se od něj mnohému učím. V jednom postu se zmínil o kuchařce, kterou dali dohromady žáci 9té třídy, ZŠ Eden v Praze 10 a vyzval nás, abychom je podpořili a kuchařku si koupili. A já tak bez váhání udělal, protože to považuji za více než povinnost podpořit mladé lidi, kteří odvedli takový kus kvalitní práce. Navíc před nimi smekám v hlubokém úklonu. „Respect mates.“

Kuchařka První republiky podle 9.B v roce 2018
Kuchařka První republiky podle 9.B v roce 2018

Stručně

V samotném úvodu se dočtete, že žáci dostali za úkol nějak zpracovat dekádu První republiky a oni se shodli, že napíší kuchařku. Věřte, je to úkol velice náročný a žáci jej zvládli na výbornou. Pod vedením svého učitele pana Pinkrta vše navařili, nafotili sepsali a pod mentorským okem Romana Vaňka také vydali jako knihu. Je to bez diskuze krásný počin a já jsem rád, že mohu být majitelem této jejich kuchařky. Velice potěšující je také fakt, že samotná škola byla studentům nápomocná, jelikož jim pomohla zafinancovat vydání. Máte můj obdiv a podobný počin by určitě velice ocenil i sám Ámos Komenský, jelikož tak nějak si to určitě představoval.

Přátelé, kniha je to skromná, ale pro mne má obrovskou hodnotu, právě díky tomu, jak vznikla a kdo jsou jejími autory. Proto jsem se rozhodl vám ji představit zde a nyní. Mám ji doma již chvíli a slibuji, že se zde na mém blogu objeví některé recepty, kterými se nechám inspirovat.

Jedním z mých snů je vydat svou kuchařku, ale v současné době, kdy máte na pultech knihy tak významných kuchařů to není úkol snadný. Ale třebas vás jednou překvapím něčím speciálním, tak mi držte palce.

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *