Domácí mletá paprika, na drobnostech záleží


Maďarská, Suroviny / Neděle, 28 října, 2018

Často nad mnohými věcmi mávneme rukou a řekneme si, to bude stačit. Rozhodně nejsem výjimkou, ale postupně tento zlozvyk zvládám. Dnes bych se s vámi chtěl podělit o drobnost, která má ve finále obrovský vliv na vaše vaření. Konkrétně u nás velice populární mletá sladká paprika. Mnozí ji máte doma, kupuje pytlíky v supermarketu, někteří se již naučili kupovat koření na trzích nebo u malých výrobců, což je skvělé. Já osobně kupuji mletou papriku od kolegyně v práci. Její maminka pěstuje vlastní papriky, sama si je suší a pak si je nechává namlít. A výsledek? Neuvěříte, ale ta vůně, ta chuť, tomu se nic co jsem tady kdy koupil nevyrovná. Rok od roku kupuji větší a větší množství, letos 2 kg. Nemám ji pouze pro sebe, ale postupně ji rozdávám své rodině a přátelům. Kdo ji jednou zkusil, chce ji zas a zas. Domácí mletá paprika je prostě naprosto nejlepší.

A to je ten detail, který vám vaše kuchařské umění posune opět o notný kus dál. Drobný detail, nad kterým mnozí mávnou rukou zásadně ovlivní výsledek vašeho snažení v kuchyni. A tohle platí o všem, co používáme. pouze opravdu kvalitní suroviny vám umožní vznik dokonalého výsledku, tedy dokonalého pokrmu. Pokud dokáže jedna drobnost výrazně zvednout úroveň vašeho jídla, co pak taková drobnost dokáže udělat v negativním slova smyslu? Přesně,  nudu, šeď, stereotyp, něco, co dělá každý, něco, co se nevymyká. A vy přeci nechcete být nudní, chcete lidem vykouzlit úsměv na tváři, vždy když ochutnají vaše jídlo.

Domácí mletá paprika
Domácí mletá paprika
Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *