Burgerfest 2018


Akce / Neděle, 9 září, 2018

Na Burgerfest 2018 v Praze Holešovicích (8-9.9.2018) jsem letos vyrazil poprvé. Ani nevím, proč mi doposavad unikal, možná proto, že je tak obrovský a já se děsil toho množství lidí. Nicméně letos jsme se rozhodli vyrazit a nyní již musím konstatovat, že to bylo rozhodnutí dobré a nelituji, naopak jsem za to moc rád. Tentokrát nás nevyrazila taková skupina jako na Burger festival v Karlíně. To víte, všem se rodí děti, lidé si užívají ještě zbytku letního počasí a tak se nás nakonec sešlo 5 plus jeden pes.

Společná fotka po příchodu na festival
Náš gang

Příchod

Časování jsme směřovali na 13 tou hodinu dne soboty a jelikož vyšlo krásné počasí, tak se rýsovalo skvělé odpoledne. Martin s Peťou dorazili již pár minutek po nás, ale to my už stáli u našich kluků z Take Eat EZ.

Take Eat EZ
Take Eat EZ

Take Eat EZ

Jestli máte pocit, že je všude protlačuji, tak máte pravdu. Pro mě jsou nejlepší. Nedělají klasiku jako ostatní a při tom jsou to známe chutě, jen v malinko jiné formě. Jejich trhané vepřové nebo hovězí, či pečené hovězí jsou naprostý skvost a pro mě jsou prostě špička. Jejich bulky miluji a chci je umět, ale nevěřím, že by mi prozradili tajemství, které se v nich skrývá. Tak vláčné a měkké bulky nikdo jiný nemá. Fakt mi nechcete dát recept? Já ho nikde neprozradím.

Martin s Peťou stojí u nás a my se střídáme o první burger s trhaným vepřovým. Ruce i obličej od BBQ omáčky ale rohlík na tváři. Je to pecka a já po třech soustech po přísné dietě začínám cítit, že mě tlačí žaludek. To překonám a vydržím, mám jeden den mírný pohov od diety a chci si aspoň kousnout. Festival se pomalu, ale jistě plní lidmi, motorkáři na Harlejích už mají zaparkováno a my vyrážíme na obhlídku.

Holešovické výstaviště, fontána
Holešovické výstaviště, fontána

Jako dítě v hračkářství

To nepřeberné množství stánků s burgery a my si připadáme jako malé děti v prodejně hraček. Nevíme na co koukat dříve, nevíme co ochutnat dříve a pusy jsou plné slin. Potkáváme známé i neznáme prodejce burgerů a máme velké dilema. Máme ochutnat něco úplně nového nebo si dát to co známe a je skvělé? Zuzka nachází svého favorita a je jasné, že neodolá.

Že by to byla láska
Že by to byla láska

Martin s Peťou si našly také toho svého a začíná žranice. Bez piva to nejde a bříška se plní a to jsme teprve na začátku. Začínám se děsit co budeme dělat.

Ham
Ham

Hell Smoke

Tolik jídla a při tom jen jeden žaludek. Já pobíhám a snažím se fotit, abych trošku zahnal myšlenku tady všechno sníst. Zuzka naráží na stánek Hell Smoke, kde mají burger s omáčkou z Caroliny Reaper. To musíme, bohužel necítíme žádný pal. To není možné, to přeci musí pálit. Bohužel burger je suchý a tak začínám mít podezření, že tam snad žádná omáčka není. Obrovské zklamání.

Edit: Přes Instagram jsem se spojil se stánkem Hell Smoke a zjistil, že jejich Caroline BBQ omáčka nemá nic společného s chilli papričkou Carolina reaper. To znamená, že chybějící pal byl naprosto v pořádku. Takže se musím takto omluvit. Má chyba.

Hell Smoke
Hell Smoke

Kaiser Franc

Já potkávám stánek Kaiser Franc. Ty kluky z nám z náplavky a jejich jehněčí burger mám osobně moc rád. Jsem nejspíš z naší skupinky sám, protože ostatním nechutná, vadí jim ten jehněčí ocásek. Burger nakonec zůstává pouze na mě a už mě bolí bříško, ale já jsem spokojený.

Kaiser Franc
Kaiser Franc

Doprovodný program

Začínáme se prodírat davy, jelikož prostory jsou plné lidí, ale fronty jsou naštěstí snesitelné. Všichni ochutnávají kde se dá a já si občas zdvořile přikousnu. Celý festival má svůj doprovodný program a my když trávíme, posloucháme Lord Bishop Rocks. Rock mám rád a tak mohu na chvíli opustit myšlenky, že chci burger a zároveň mě tlačí bříško. Dieta se podepsala na velikosti žaludku a mě se tam už prostě nic nevejde. Lidé se baví, hudba hraje, všude voní grily, prostě ráj na zemi.

Lord Bishop
Lord Bishop

Dalším doprovodným programem jej modní přehlídka Lucky Hazzard Show, ale to se již schováváme pod tribunu, protože počasí je ryze letní a horké. Na sluníčku začíná být nesnesitelně a ve stínu je příjemný chládek. Po pěti hodinách a nespočtu burgerů vyrážíme zpět k domovům. Food burger porno na vlastní kůži a my se potřebujeme někde vyvalit a nechat naše těla vše řádně zpracovat. Co vám budu vyprávět, zážitek obrovský a příští rok musíme zas, to je jasný.

Lucky Hazzard Show
Lucky Hazzard Show

Celou galerii fotek si můžete prohlédnout níže.

Rozhodně vám všem doporučuji podobné akce navštívit a pořádně před tím vyhladovět. Je to neobyčejný zážitek a pokud milujete burgery stejně jako my, tak to pro vás bude může být skvěle strávené dopoledne, odpoledne, den nebo i celý víkend. A za vstupné 100 Kč to rozhodně stojí. Již nyní mají na stránkách upoutávku na příští ročník 2019, tak se koukněte: https://www.burgerfest.cz/.

A na závěr, Take Eat EZ ruleeeezzzzzzz!

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *