iTesco – nakup přes internet


Služby / Pondělí, 14 května, 2018

Tak už jsem vyzkoušel Rohlík CZ a nyní mám již zkušenost i s nákupem přes iTesco. Po pravdě to byl takový nákup na poslední chvíli a dost ve spěchu. Objednával jsem ve čtvrtek před Velikonoci a díky tomu ačkoliv jsem objednávku dělal brzo ráno, tak nejbližší termín doručení byl až pátek poledne. No ono to zas tolik nevadilo, potřebné věci na první velikonoční pečení jsem doma měl a zbytek na další věci v poledne stačit budou.

iTesco

iTesco byl asi první obchod s potravinami, u kterého jsem takovou rozvozovou službu zaznamenal. Proto je vlastně zvláštní, že jsem jej nevyzkoušel jako první.

Nakupuji

Pro vytvoření objednávky můžete využít opět více nástrojů a to jak klasicky přes webovou stránku nebo přes mobilní aplikaci. Mobilní aplikaci mám v mobilu i v tabletu a ačkoliv by objednávka u počítače s velkým monitorem byla pohodlnější, použil mobilní aplikaci v tabletu. No nebudu vám lhát, válet se na sedačce a takto v leže si nakoupit muselo zvítězit. Mobilní i webová aplikace mi přijdou přehledné a neměl jsem problém se v nich orientovat. Pokud máte již svůj účet, vše probíhá rychle a jednoduše. Jinak si jej musíte před nákupem zřídit.

Já si svůj nákup naklikal, ceny byly příjemné, zvolil nejbližší možný termín doručení a objednávku odeslal. Ceny za dovoz domů jsou opravdu lidové. Rozmezí 49-99 Kč jsou skutečné příjemné a cenu ovlivňuje doba doručení, kterou si zvolíte.

Je to doma

Nákup dorazil přesně v určeném časovém okně, byl důkladně zabalen a donesen až ke dveřím bytu. Zaplatil jsem platební kartou a šel nákup uklidit. U Rohlíku se mi líbilo, že k balení použili maximálně papírové sáčky a papírové tašky. V Tescu používají více igelitových sáčků a igelitové tašky.

Nákup dovezený přes iTesco službu z Tesca
Nákup dovezený přes iTesco službu z Tesca

Samozřejmě všichni obchodníci již přešli na ekologické plasty, ať již to zní jakkoli divně. Rychleji rozložitelné plasty jsou jistou cestou, nicméně mě je ten papír pořád tak nějak sympatičtější a pokud dovážejí až domů, myslím, že by ani tašky být nemusely. Prostě přepravka ke dveřím a nákup si doma vyložím, přepravku vrátím a nemusím mít na přenesení z chodby do kuchyně jednorázové tašky.

Nákup mám vybalený a co zboží? Samozřejmě musím konstatovat, že vše bylo v naprostém pořádku. Balík vanilkových cukrů, které jsem zvolil neměli, tak mi přibalili jinou značku a na to mě hned pán upozornil a ptal se, zda je to tak v pořádku. I tento rozvoz je profesionální a spolehlivý.

Máte šanci si nakoupit?

Když jsem psal posledně o Rohlíku, musel jsem konstatovat, že má sestra si u nich nákup neobjedná a u Tesca to platí stejně. Pokrytí je pouze ve velkých městech a mezi nimi Ostrava opět není. Asi budu muset zjistit, zda v Ostravě vůbec někdo rozváží. Nějak se mi nechce věřit, že by o takovou službu neměli Ostraváci zájem.

Mapa pokrytí službou
Mapa pokrytí službou

Tesco nicméně nenabízí pouze rozvoz, ale také službu Klikni a vyzvedni, kdy si naklikáte celý nákup, zvolíte místo vyzvednutí a tam se v určitém čase dostavíte a nákup si vyzvednete. To je také zajímavá alternativa, jak ušetřit čas.

Závěr

Na závěr to shrnu asi podobně jako u Rohlíku. Byl jsem s nákupem spokojený, cena nákupu i dovozu příjemná. Pán, který mi nákup donesl až ke dveřím byl také příjemný. Takže za mě velká spokojenost. Tak schválně, kterou společnost mám vyzkoušet jako další?

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *