Tatarák z lososa


Chuťovky, Dieta, Jen tak recepty, Mezinárodní, Předkrmy, Studená kuchyně / Čtvrtek, Březen 15th, 2018

Už jsem tady jednou tatarák z lososa dělal a to v rámci Tatarákového večera. Nicméně a protože je recept utopen uvnitř celého článku, tak jsem si řekl, že vám ten recept udělám znovu a samostatně. Tento tatarák je můj absolutně nejoblíbenější. Bohužel v mé nejoblíbenější hospůdce U Voraře ho přestali mít na jídeláku, takže už si ho prostě musím dělat doma sám. A že ho kuchař U Voraře uměl báječně snad ani nemusím zmiňovat. Příprava této chutné krmě je nesmírně jednoduchá, nicméně extrémně závislá na čerstvých surovinách, hlavně co se lososa týče. Na to opravdu bacha.

Tatarák z lososa

Já to tady sepisuji a už mám zase plnou pusu slin. Tady u mě naprosto dokonale funguje Pavlovův reflex.

Ingredience:

  • 200g čerstvého lososa
  • 1/2 nadrobno nakrájené šalotky
  • 1 lžička dijonské horčice
  • trocha olivového oleje
  • trocha citrónové šťávy
  • nasekaný kopr
  • nasekaná hladkolistá petržel
  • sůl
  • pepř
Tatarák z lososa

Postup:

  1. Čerstvého vychlazeného lososa zbavíte kůže a nakrájíte jej na co nejmenší kostičky.
  2. Nakrájíte šalotku.
  3. Nasekáte vrchovanou lžíci kopru, pouze ty tenké části, ne stonky.
  4. Nasekáte vrchovanou lžíci hladkolisté petržele, opět pouze lístky, ne stonky.
  5. Pak vše smíchejte, přidejte dijonskou hořčici, lžíci olivového oleje, citrónivou šťávu dle chuti, osolíte a opepříte. Finální dochucení je hodně na vás, v tom neexistuje jediná pravda.

To je vše. Jídlo je to snadné a neuvěřitelně rychlé. Co je však nejdůležitější, je naprosto božské. A pro dietáře, tohle fakt můžete.

Výbornou přílohou je lehký salátek a k němu toustíček. Ale když nejíte pečivo, nemusíte. Já bych to sežral i bez toustíků jen velkou lžící a plnou pusou :-).

    Nebojte se správně a dostatečně osolit. Planý tatarák není nic moc a když je osolený správně, tak báječně vystoupí chuť lososa.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *