Rohlík CZ


Služby / Úterý, 13 března, 2018

Já myslel, že jsem už poslední, kdo ještě nevyzkoušel Rohlík CZ a pak zjišťuji, že tomu tak není. Často potkávám jejich auta na silnici a vždy jsem si říkal, že to musím zkusit, ale pak bylo mnoho různých „ale“. Nakonec ležím doma nemocný a ačkoliv mám obchod kousek od domu, navíc vím, že zítra přijede Zuzka a nakoupí mi co budu chtít, tak nastává ta chvíle, kdy se vše láme a já překonávám svá ale.

Ale

  • ale … to mi dovezou beztak až zítra
  • ale … kdo ví jaká bude kvalita zeleniny
  • ale … co dostupnost zboží
  • ale … všichni víme jak to bývá s časem rozvozů balíků, tady to nebude jiné
  • ale … co placení
  • ale …

Takových společností, které rozvážejí nákupy až domů je více, mě jako první napadl rohlik.cz a ten jsem tedy pro vás a vlastně i pro sebe vyzkoušel.

Rohlík CZ a pěkně v papírových taškách
Rohlík CZ a pěkně v papírových taškách

Jak objednat

Objednávku můžete udělat buď pomocí mobilní aplikace nebo přes webové stránky. Pokud nemáte registraci, musíte si vytvořit svůj profil, musíte zadat adresu, kam se bude nákup dodávat a samozřejmě kontakt. Pak už nakupujete úplně stejně jako v jakémkoliv jiném eshopu. Všude vidíte, co je dostupné u nedostupných položek vidíte očekávaný termín dostupnosti.

Výběr je široký

Výběr produktů je dostatečně široký a seženete vše co potřebujete. Samozřejmě mnoho různých specialit v nabídce nemají, ale je to pochopitelné, protože zaměření je hlavně běžné lidi, kteří potřebují nakoupit běžný nákup domů. Nicméně najdete i věci, které ve svém krámku u baráku nenajdete a to je příjemné. Já nalezl vše co jsem potřeboval a k tomu ještě věci navíc, takže nákup trošku nabobtnal. Objednával jsem jak klasické potraviny tak i čerstvou zeleninu.

Hlavně se neukvapit

Jen si dejte pozor, protože pak už máte svrbění v prstech objednávku odeslat. Já tedy svrbění neodolal a nakonec jsem zjistil, že mi jedna položka chybí. Co s tím? Vzhledem k tomu, že jsem objednával v 11:00 a doručení jsem si dal mezi 15:00-16:00, tak už nebylo možné tuto jednu položku doplnit a to i přes to, že jsem se pokusil položku doplnit hned po odeslání přes jejich telefonickou linku. Prostě co je dodáno do méně než 5ti hodin, již nezměníte. To mě trochu zklamalo, ale chápu.

Vše hezky doma
Vše hezky doma

Doprava

Cena dopravy se liší podle toho, jak rychle nákup chcete doručit a v jakou denní dobu, také podle toho za kolik máte nákup. Nad 1200Kč máte dopravu zdarma, jinak začíná doprava na 39Kč a to jde. Takže já zvolil nejlevnější dovoz za 39Kč a čekal jsem . Pán přijel o půl hodiny dříve, tedy již ve 14:30 a měl trochu strach, že bude muset čekat. Jeho radost, že jsem doma byla obrovská a já byl vlastně rád taky. Šel jsem mu otevřít dolů a čekal jsem, že mi předá 3 tašky, já zaplatím a bude. Tak to tedy ne. Vyvezl mi nákup až do bytu, na tašky jsem ani nesáhl, u bytu jsem mu zaplatil kartou a nákup byl můj. Moc příjemný a usměvavý pán, takto si služby představuji.

Spokojenost

A co nákup? Bude tam vše? Co kvalita? Opět příjemné překvapení. Vše co jsem si objednal jsem dostal a kvalita všeho, včetně čerstvé zeleniny byla výborná. Moc mě také potěšilo, že volné zboží nebylo baleno do igelitových sáčků, ale použili papírové sáčky a papírové tašky, takže je vidět, že i Rohlík.cz myslí trošku na ekologii.

Pojďme to shrnout

Suma sumárum? Má první zkušenost byla velice pozitivní a pokud tomu bude tak i nadále, tak velice doporučuji. Využitelnost je veliká. Pokud jste nemocní, tak je fajn, že nemusíte vyrazit do obchodu. Pokud chystáte nějakou oslavu, nemusíte se tahat s obrovským nákupem. Nemáte-li čas, spoustu času vám to ušetří. Jedinou nevýhodou je to, že si zboží nemůžete osahat, ale to se dá přežít. Má důvěra k Rohlíku.cz zde zatím je a určitě je využiji i v budoucnu.

Kde to funguje?

Nesmím však zapomenout na jednu důležitou věc a tou je pokrytí. Tato služba bohužel funguje pouze ve velkých městech a ještě ne ve všech. To je škoda. A já naprosto chápu vás, kdo bydlíte v malých městech a vesničkách, jak říkáte, to je na prd, když my to využít nemůžeme. Je to škoda, na druhou stranu je jasné, že by se to Rohlíku.cz nevyplatilo a nebo by byla cena dopravy nepřiměřená výhodám této služby. Bohužel zatím to je tak. Nicméně se pro vás pokusím vyzkoušet i další podobné služby a uvidíme, jaké bude pokrytí tam.

Mapa pokrytí službou rohlik.cz
Mapa pokrytí službou rohlik.cz
Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *