Mrkvovo-bramborová pomazánka


Česká, Jen tak recepty, Pomazánky / Pátek, 19 ledna, 2018

Ty vole, tak to musí být humus, napadne možná některé z vás. Jako není tomu tak, naopak. Prvně jsem to jedl před pár lety, když to udělala moje mamka. Moje mamka je malinko proslulá tím, že když objeví něco nového, dobrého, tak to dělá, dokud vám z toho regulérně nehrábne. Když to udělala poprvé, tak jsem kroutil očima do chvíle než jsem ochutnal. Hele, ono je to dobrý. Je pravda, že mamka toho udělá vždy kotel, takže já vám tady dám množství pro lidské bytosti. Píšu, že je to pomazánka, ale využití je opravdu široké. Ono to totiž chutná trošičku jako takový specifický salát z brambor a mrkve. Takže to můžete dát na jednohubky, taky jen jako pomazánku na vaše oblíbené pečivo nebo to dokonale funguje jako podklad na chlebíčky místo bramborového nebo pařížského nebo pochoutkového nebo … prostě nějakého salátu. To je prostě mrkvovo bramborová pomazánka.

Mrkvovo bramborová pomazánka
Mrkvovo bramborová pomazánka

Silně vám doporučuji, aby jste to vyzkoušeli, protože zatím všichni, kterým jsem to dal ochutnat, se na to pak vrhli jako kobylky na zbytky zeleně v africké savaně. Ingredience se dají lehce upravovat dle vámi preferovaných chutí.

Suroviny

  • 3 střední brambory uvařené ve slupce
  • 2 vejce uvařené na tvrdo
  • 1 cibule
  • 1/2 tvarohu ve vaničce
  • 125ml majonézy
  • 2-3 mrkve dle velikosti (u větších mrkví stačí 2)
  • sůl
  • pepř

Postup

Uvařené brambory oloupete a společně s vejci a mrkví nastrouháte najemno. Vím, že s tím budu otravný, ale od té doby, co jsem si pořídil robota ETA Gratus je to pro mě příjemná relaxace. Cibuli nakrájíte na co nejmenší kostičky nebo ji klidně taky nastrouhejte. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Mamka tam dává trošku vegety, ale já tyto chemický hnusy nepoužívám, není to potřeba. Vše nechte v lednici uležet do druhého dne, kdy se chutě náramně propojí. Pak konzumujte dle chuti.

Mrkvovo bramborová pomazánka
Mrkvovo bramborová pomazánka

Asi si dovedu představit zdravější variantu, kde místo majonézy použijete například jogurt. Mě by tam ta majonéza chyběla, ale možnost zde je. Přátele ono je to fakt moc dobrý.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *