Rozhunda


Česká, Chuťovky, Dipy, Jen tak recepty, Pomazánky / Středa, Leden 17th, 2018

Zde přináším další kousek z mého silvestrovského řádění. Na tento kousek jsem narazil při procházení kuchařky Romana Vaňka. Jestli to je pomazánka nebo dip nechám na každém z vás. Nicméně já použil jako pomazánku, ale dovedu si to představit jako jakýsi dip třebas k bramborům a podobně. Nicméně je to velice lehká záležitost a vcelku i dosti zdravá.

Rozhunda podle Romana Vaňka

Ingredience:

  • 125g měkkého tučného tvarohu v kelímku
  • 25g másla
  • 100g zakysané smetany
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Všechny ingredience smícháte dohromady, pažitku (cca hrst) nakrájíte na drobno a vmícháte do směsi. Pak již jen stačí nechat krátce vychladit a můžete začít užívat. Pokud vše uděláte rychle, tak ani není nutné nechávat chladit, jelikož samotné ingredience budou vychlazené dost.

Pomazánky jsou zábava, celá příprava trvá v řádu pár minut a při tom udělají obrovský kus práce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *