Česneková pomazánka mojí mámy


Česká, Jen tak recepty, Pomazánky / Pátek, 12 ledna, 2018

Na Silvestrovské oslavy jsem chystal různé pomazánky a mezi nimi i tu česnekovou, jak ji dělává moje mamka. Jedl jsem různé česnekové pomazánky, výborné česnekové pomazánky, ale tahle je taková ta od maminky. Já mám česnek rád, ale jak do sebe naklopíte pár jednohubek s tímto česnekovým pokladem, je to pro tělo trošku bombička, ale ono se špatně přestává. Obrovskou výhodou je, že v následujících 12ti hodinách si na vás netroufne žádný upír. Dopředu říkám, není to pomazánka na kus chleba, prostě je to kousek, který se hodí hlavně na jednohubky. Jsem moc rád, že všem, kteří přišli slavit Nový rok k nám, chutnala a to je pro mojí mamču opravdu čest. Takže zde je česneková pomazánka mojí maminky.

Česneková pomazánka
Česneková pomazánka, kvalitní ochrana proti upírům

Suroviny

  • 200g sýru Eidam
  • 1 pomazánkové máslo
  • 3 lžičky tatarské omáčky nebo majonézy
  • 3 stroužky česneku (záleží na tom, jak dlouho chcete být upírům odolní)
  • trošička kečupu

Postup

Nastrouháte sýr najemno a smícháte jej s pomazánkovým máslem tatarskou omáčkou a lisovaným česnekem. Když vše důkladně promícháte, tak stříknete trošku kečupu. Odhaduji to tak na jednu kávovou lžičku. Opět promícháte a necháte v chladnu uležet. Není nic jednoduššího. Mami, Ty jsi prostě bijec upírů.

Ještě jedna důležitá věc. Když přidáváte česnek, máme pocit, že je ho málo, pořád málo, ještě pořád málo. Jenže až se pomazánka trošku rozleží, zjistíte, že je ho možná až trošku moc. Tak na to myslete, když si budete dělat tu svou.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *