Nakládaný sýr balkánského typu


Česká, Chilli, Chuťovky, Jen tak recepty, Nakládání / Pondělí, 6 listopadu, 2017

Nakládání mě baví. Není to složité, vznikají z toho výborné chuťovky, například k pivu. Tohle mě napadlo jako příjemná a lehká varianta nakládaných sýrů s mým oblíbeným chilli.

Tohle je první recept na nakládání sýrů, mám už v hlavě spoustu dalších, různé sklenice připraveny, jen tohle se musí nejdřív sníst. Na obrázku vidíte sklenici, do které jsem nakládal. Koupil jsem je v obchodním domě Ikea a použil jsem 2 takové sklenice.

Ingredience:

  • 200g sýru balkándkého typu
  • 100g nakládaných dušených rajčat
  • 1 menší cibule
  • spousta chilli
  • sušené oregáno
  • rostlinný olej

Postup je triviální, pouze krájení a míchání.

1. Sýr nakrájíte na kostičky a dáte do misky. Nakrájíte také sušená rajčata a přidáte k sýru. Nakrájíte cibuli a přidáte také do misky. Nakrájíte spoustu chilli, on ten olej totiž pálivost strašlivě snižuje. Upřímně, já tam nacpal morugy, habanera a mnoho dalšího a po odležení a ochutnání to pálilo jen opravdu decentně.

2. Do misky nasypete hrst sušeného oregána a všechno důkladně promícháte.

3. Do sklenice, kterou jsem před tím umyl, důkladně osušil a pak ji dal na chvíli do trouby desinfikovat nalijete trochu oleje, vsypete polovinu směsi a dolijete rostlinným olejem. Stejně to uděláte i do druhé sklenice a práce je za vámi.

4. Nechtě minimálně 2 týdny odležet, já je nechal v pokojové teplotě a pak už je možné konzumovat.

Poznámka: Pokud nemáte rádi pálivé, tak se na chilli vybodněte, ale pokud tam dáte trošku, tak se opravdu nemusíte bát pálení. Vše co se nakládá do oleje totiž pak pálí 10x méně.

 

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *