Asia Food festival 9. 9. 2017


Akce / Čtvrtek, Září 21st, 2017

Letos jsem byl na několika festivalech jídla a pití a jak tak na to koukám, tak jsem o nich moc nepsal. Tuto sobotu 9.9.2017 jsem se Zuzkou vyrazil na festival asijského jídla. Minule jsem to nějak nestihl a tak jsem byl plný očekávání. Asijsou kuchyni mám moc rád, rád ji vařím a tak jsem byl velice zvědavý, co nového objevím.

Už při příchodu bylo jasné, že tam bude husto
Smíchovská náplavka byla plná k prasknutí

Počasí vyšlo krásně a tak se stalo to, čeho jsem se malinko obával. Na festivalu byl bambilión lidí a jak to tak bývá, tak si šel každý za svým. Nás i fototechniku musel chránit vlastním tělem. Každou chvíli jsme obdrželi nějakou ranu od někoho, kdu šel za námi a prostě chtěl jít a šel si za svým. Obdrželi jsme nespočet ran a omluvu ani jednou. Lidé jsou opravdu již divní, ale za to festival nemůže. Smíchovská náplavka byla plná k prasknutí a to jak z pohledu stánků tak i návštěvníků. Bylo moc fajn, že rozmanitost stánků byla široká. To nás jen občas zarazil stánek s burgery, které s Asii neměly nic společného, ale pak už potkáváte Vietnam, Indonésii, Thajsko, Čínu, Japonsko, Indii a podobně. Mnohá jídla se různě opakují. Jarní nebo letní závitky, Pad Thai, Pho, nudle na tisíc způsobů, ale pak najdete hmyz, curry, asijské bagety, mořské plody, mušle a mnoho jiného.

Na začátek jsme ochutnali indonézskou placičku
Okoukli hmyzáky
Mořské plody
Dali jsme si skvělé Momo knedlíčky
Následovala polévka z červené čočky
Jarní závitky
Letní závitky

Nebýt tam tolik lidí, tak jsem se cítil lépe, ale když nebudou lidé, nebudou festivaly. Takže jsem za to rád. Když to shrnu, tak jsem neobjevil nic nového pro mě, ale chuťové buňky si užily. Tentokrát jsem si Pad Thai nedal, musím zkoušet jiné věci a ono mě dost překvapilo, že i zde na festivalu dělali tento pokrm s mrkví a zelím, někteří. To by tam být nemělo, ale asi to je jako s italskými těstovinami pasta carbonara, kam často dávají smetanu protože to tak lidé chtějí. Asi s tím nic nenadělám, jen si takové Pad Tahi prostě nedám. Vy kdo jste na festivalu ještě nebyli a máte Asii rádi, tak rozhodně stojí za to tam vyrazit. Jen se ráno moc nenasnídejte, aby jste toho mohli ochutnat co nejvíce a obrňte se trpělivostí.

Sledovali jsme jak dělají jakési palačinky s krouhaným zelím

Nakonec jsem prostě neodolal chicken vindaloo. Pálilo, ale myslím, že pravé má pálit mnohem mnohem více

A na závěr, trocha ženské krásy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *