Rybářská bašta (Černá v Pošumaví)


Restaurace / Pátek, 25 srpna, 2017

Jsem na dovolené, ano, opět na dovolené, a tak si říkám, že každou chvíli jsem v nějaké restauraci, hostinci, či hospůdce a vás by mohlo zajímat, zda má smysl tam jít taky a možná vás zajímá co si myslím. Takže nyní se nacházíme v Černé v Pošumaví, milé městečko hned na břehu Lipna. V úterý 22.8.2017 jdeme večer na večeři a jelikož tady Zuzka již byla, vyrážíme do restaurace Rybářská bašta, jak nás informuje poutač.

Rybářská bašta
Rybářská bašta

Když už se blížíte, tak hledáte restauraci a nacházíte občerstvení. To nevadí, jen jsem se skutečně musel jít podívat ještě jednou, jestli jsme opravdu správně.

Restaurace nebo bistro?
Restaurace nebo bistro?

Ačkoliv to člověka mírně zaskočí, tak poté co se rozhlédne zjistí, že je to tady príma. To překvapeného člověka trošku uklidní. Hned vedle prodávají čerstvé ryby z rybníčků, takže víte, co dostanete.

Rybníčky s rybami
Rybníčky s rybami

Můj cíl je jasný, rybičky. A holky? Ani jedna si na ryby nepotrpí, tak jsem zvědavý, co si dají v rybím občerstvení, tedy restaurantu.

Krásný výhled na rybníček
Krásný výhled na rybníček

Usadíte se, nečekejte luxus hogofogo, ale sedí se příjemně. Škoda, že nemají více stolů s výhledem na rybníčky. My měli štěstí a zrovna jeden stůl se uvolnil. Ty vnitřní jsou bohužel trošku bunkr.

Vnitřní posezení
Vnitřní posezení
Vnitřní posezení
Vnitřní posezení

Tak pojďme na to nejdůležitější. Začínáme pivem, čepují zde Bernarda a ten je fajn. Děti samozřejmě nealko.

Pivečko
Pivečko

Procházíme jídelní lístek. Nabídka není moc široká, ale to není na škodu. Jen mě osobně zaráží, že v Rybářské baště nabízejí pizzu. Po chvíli jsem však vše pochopil. Nejsme jediní, kde na rybičku přišel pouze jeden ze skupinky.

Zuzka tady už jednou byla, a tak si dává, prý jako obvykle, nakládaný hermelín. Malinko jsem ochutnal a byl fajn, k pivu příjemná chuťovka.

Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín

Když jsme odjížděli z Prahy, večer jsme měli doma pizzu. Tady můžete hádat jednou, co si dala Veve v rybí restauraci. Šunková pizza, hmmmm. Ani jsem nechutnal, ale ona byla spokojená.

Šunková pizza
Šunková pizza

A nyní přichází již to hlavní. Z ryb byly na jídelním lístku kapr a candát. Tak volba byla jasná, candát, nejlepší naše ryba. Zvolil jsem variantu candáta na česneku.

Candát na česneku
Candát na česneku

Příprava ryby byla velice chutná, filet z candáta téměř zbaven kostí. Krásná čerstvá ryba, to jsem čekal. Chuť vyvážená a česnek nepřebíjel chuť ryby samotné. Jako příloha byl pouze chléb, což mi vyhovovalo. Trochu zamrzí ta obloha. Syrová neochucená zelenina, dobrá, ale to pekingské zelí se prostě jen tak bez ničeho jí dost blbě. Kdyby majitelé zvolili nějaké kvašené zelí nebo nakládané nebo zelný salát, mohlo to jídlo občerstvit a bylo by to lokální.

Candát na česneku
Candát na česneku

Když naši návštěvu shrnu, tak bych řekl, nenechejte se odradit tím, že je to občerstvení, dejte si rybičku a budete spokojení. Jasně, je to lokální ryba a ta není zadarmo, ale chuť ryby za to stojí. Obsluha je příjemná a když chytnete místo u rybníčku u okna, budete prožívat moc příjemnou atmosféru.

Z tohoto místa si nesednu na zadek, ale pokud máte rádi naše ryby, určitě stojí za vyzkoušení.

Související články:

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *