Celozrnná Kaiserka s krutí šunkou a vejcem


Jen tak recepty, Mezinárodní, Snídaně, Studená kuchyně / Sobota, Leden 14th, 2017

Když dělávám tyto věci, tak mě vždy napadne, jestli o tom psát. Vždyť je to houska, do které naházím pár věcí. Vlastně když mi mamka dělávala svačinu do školy bylo to podobné. Ale pak si říkám, že občas složím kombinaci, která mi fakt chutná a mohla by chutnat i někomu jinému. Ráno většinou snídávám dost jednoduše, ale již včera jsem měl v hlavě myšlenku, že bych si mohl tentokrát udělat snídani trochu lepší. Lákal mě vliv klasické anglické snídaně, ale bez fazolí a alespoň trošku zdravěji. A pak v hlavě listuji, co mám doma za věci a že by to vlastně šlo.

Celozrnná Kaiserka s krutí šunkou a vejcem

Co vše potřebujeme?

  • celozrnná Kasierka
  • 1 plátek nízkotučné Goudy
  • krutí zauzená šunka (já koupil 92%)
  • 1 vejce
  • 1 rajče
  • 1 lžička majonézy (tak tady jsem to zdravé zabil 🙂 …)
  • pro mě speciálně chilli, Fatali Red (900 000 SHU)

Jako vážně chcete abych napsal, jak to složit? Dobrá, ale budete letem gastro světem. Na malé pánvičce jsem si opekl Kaiserku, pak jsem opekl krutí zauzenou šunku, pak jsem udělal volské oko, které jsem otočil a opekl i z druhé strany (takový US style), pak uřízl 2 plátky rajčete. Vrstvil jsem: Kaiserka, sýr, šunka,vejce, rajče, chilli, trocha majonézy a Kaiserka.

Vy by jste to normálně hned sežrali, ale já ještě stavěl stativ, hledal kompozici, fotil. To ale dělat nemusíte, snězte to rovnou. 🙂

Užívejte sobotu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *