Jalapeño poppers


Chilli, Jen tak recepty, Mexická, Předkrmy / Pondělí, 10 října, 2016

Jsem milovník chilli. V práci mi říkají, že mám azbestovou „držku“. Také mi říkají, že když to pálí, tak nemůžu nic cítit, tím tedy mají na mysli žádnou chuť. Opak je pravdou. Cítím všechny chutě a čím více si zvykám na pálivější a pálivější, tím více dokážu vnímat chutě vedle pálivosti. Proto vám jako milovník chilli musím ukázat asi ten nejznámější recept z chilli papriček a asi i jeden z nejpopulárnějších. Jalapeño poppers, aneb plněné papričky Jalapeño sýrem a smažené v trojobalu.

img_8960-1
Jalapeño poppers

Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a když si pěstujete chilli papričky doma stejně jako já, tak pak máte z výsledku dvojnásobnou radost. Množství vám psát nebudu, ono to ani není nutné.

Ingredience:

  • Papričky Jalapeños (jde to dělat i z nakládaných, které jsou většinou zelené, tedy ještě nedozrálé, ale nejlepší jsou z čerstvých, zralých, červených)
  • sýr Cheddar
  • vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • rostlinný olej na smažení

Postup je skutečně jednoduchý. Já si vždy papričky očistím, odkrojím stopku a vytáhnu vnitřní část se semínky. Semínka oddělím, ty si suším pro další výsadbu a zbytek dužniny a kousky kolem stopky nakrájím na malé kostičky. Nahrubo si nastrouhám sýr Cheddar (ono se dá použít i jiný, ale pro mexickou kuchyni je sýr Cheddar dost typický) a smíchám jej s na jemno nakrájenými kousky papričky. Touto sýrovou směsí naplním papričky. Ty pak 2x obalím v klasickém trojobalu a smažím v hrnci ve vyšší vrstvě rostlinného oleje. No a to je vše přátelé, nic složitého, nic zdlouhavého a chuť naprosto bombastická. Já tohle prostě miluji.

Tento rok jsem měl papričky s různou pálivostí a tak jsem měl Jalapeño hodně pálivé a kousky takové, řekněme pikantní. Pokud máte strach, že pálivost budete špatně snášet a přesto to chcete vyzkoušet, vezměte si k tomuto jídlu bílý jogurt a nebo zakysanou smetanu. To vám pálivost srazí a vašim ústům uleví. Nebo to udělejte jako jeden můj kolega v práci, který si jednou kousl a pak vše zabalil do papíru se slovy: “ … tohle si nechám raději na pozdějc … “ smích :-).

Tak ať vám chutná.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *